20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε μητροπολίτη μέσα σε ναό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα σοκαριστικό σκηνικό βίας μέσα σε ιερό ναό της Κωνσταντινούπολης κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, στα πλάνα φαίνεται ο ξυλοδαρμός μητροπολίτη μέσα στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο μητροπολίτης Κυδωνιών και πρώην μέγας αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας εισήλθε στο ναό για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας. Τότε εμφανίζεται στα πλάνα ο μέγας κατηχητής αρχιμανδρίτης Χρύσανθος που ορμά κατά πάνω του κι αρχίζει να τον χτυπά με τα χέρια. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, του έσπασε τα γυαλιά και του προκάλεσε εξωτερική αιμορραγία.

Τους δυο άνδρες προσπαθεί να χωρίσει ο νεωκόρος, κάτι που καταφέρνει έπειτα από λίγο κι αφού οι δυο ιερείς ανταλλάσσουν ύβρεις εντός της εκκλησίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δυο ιερωμένοι φέρεται να έχουν εδώ και καιρό μια διαπροσωπική διαμάχη σχετική με πολλά υπηρεσιακά τους ζητήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος, πριν από δέκα χρόνια αποπειράθηκε να ξυλοκοπήσει και άλλον γνωστό μητροπολίτη. Γι’ αυτό και τον μετέθεσαν στο Μέγα Ρεύμα.

Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας υπέβαλε μήνυση κατά του αρχιμανδρίτη Χρύσανθου, ο οποίος και αναζητείται από την τουρκική αστυνομία. Οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό