20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για τις βασικές αρχές της συνθήκης ειρήνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν κατάφεραν να συμφωνήσουν στις βασικές αρχές μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, αλλά εξακολουθούν να «μιλούν διαφορετικές διπλωματικές γλώσσες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν το Σάββατο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες, κυρίως για την αποσχισμένη από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, την οποία, οι δυνάμεις του Μπακού ανακατέλαβαν τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας τη μαζική έξοδο των Αρμενίων.

Ωστόσο, ο Πασινιάν δήλωσε ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ειρήνευσης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παρατήρησε πως οι δύο χώρες, παλεύουν ακόμη να συμφωνήσουν σε μερικά πράγματα.

«Έχουμε καλά και κακά νέα για την ειρηνευτική διαδικασία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Πασινιάν, σύμφωνα με το TASS. «Είναι καλό νέο ότι συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές της ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν… Αυτό συνέβη με τη μεσολάβηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ως αποτέλεσμα των συναντήσεών μου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στις Βρυξέλλες», πρόσθεσε.

«Τα πιο σημαντικά άσχημα νέα είναι ότι εξακολουθούμε να μιλάμε διαφορετική διπλωματική γλώσσα και πολύ συχνά δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον», συνέχισε.

Ο Πασινιάν είπε ότι η Αρμενία πρότεινε επίσης την ανταλλαγή όλων των Αρμένιων αιχμαλώτων με όλους τους κρατούμενους από το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα πάντα με το TASS.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό