29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Από το 2022 τα νέα μοντέλα της Volvo θα εξοπλίζονται με LiDAR για αυτόνομη οδήγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα πως θέτει νέα πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογίας, καθώς τα επόμενης γενιάς μοντέλα της θα εξοπλίζονται με κορυφαίας τεχνολογίας LiDAR. Αυτά έχουν εξελιχθεί μαζί με την εταιρεία τεχνολογίας Luminar, με την συνεργασία αυτή να προσφέρει την πρώτη πλήρως αυτόνομη τεχνολογία της Volvo για χρήση σε αυτοκινητόδρομους.

Αυτή η τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές εξελίξεις στην ενεργητική ασφάλεια και θα είναι διαθέσιμη στα μοντέλα επόμενης γενιάς που θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα SPA2 της Volvo. Το LiDAR θα είναι διαθέσιμο ως hardware έτοιμο για αυτόνομη κίνηση από τις αρχές του 2022, με το Luminar LiDAR να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην οροφή.

Τα αυτοκίνητα που βασίζονται στο SPA2 θα δέχονται over-the-air (OTA) αναβαθμίσεις λογισμικού, και με προαιρετική επιλογή του συστήματος Highway Pilot, θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο η πλήρως αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, και εφόσον επαληθευτεί ότι είναι ασφαλές για συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες και συνθήκες.

Εκτός της λειτουργίας Highway Pilot, η Volvo και η Luminar διερευνούν επίσης το ρόλο των LiDAR στη βελτίωση των μελλοντικών προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS), με τη δυνατότητα εξοπλισμού όλων των αυτοκινήτων που θα βασίζονται στη SPA2, με έναν αισθητήρα LiDAR.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό