24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Από τους πανηγυρισμούς για το ΣτΕ, στις Συμπληγάδες Ράμμου, Ζαγοράκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κατώφλι της ΑΔΑΕ αναμένεται να περάσει το πρωί της Δευτέρας κιόλας ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο της, ιστορικής, όπως την χαρακτηρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη, απόφασης του ΣτΕ, που ανοίγει τον δρόμο για την ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησης του από την ΕΥΠ.

Στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χρήστο Ράμμο, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να επαναφέρει το αίτημά του για πρόσβαση στον φάκελό του, με τους στενούς συνεργάτες του μάλιστα να επιμένουν ότι περιμένει να ενημερωθεί πρώτα και στη βάση αυτών που θα μάθει, θα προχωρήσει στις δέουσες νομικές ενέργειες, εντός ή και εκτός Ελλάδας.

Η απόφαση του ΣτΕ που επανέφερε στην επικαιρότητα τις υποκλοπές, με τον πλέον ευνοϊκό τρόπο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ήρθε στην πραγματικότητα ως …μάννα εξ ουρανού. Και αυτό διότι, παρά τις μη ευνοϊκές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, πηγαίνει πλέον με άλλον …αέρα στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του αύριο Κυριακή.

Σε αυτήν, πέραν από την τόνωση του κομματικού φρονήματος της βάσης και την περιγραφή των στόχων και της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ από τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα παρουσιαστεί σε ποσοστό 90% το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, προκειμένου να εγκριθεί από το Σώμα του Ανωτάτου Καθοδηγητικού Οργάνου.

Και παρά το «υψηλού επιπέδου» ευρωψηφοδέλτιο, για το οποίο διαβεβαιώνουν οι στενοί συνεργάτες του, με ικανά στελέχη από τα σπλάχνα της παράταξης, αλλά και άλλα που ενσαρκώνουν τη διεύρυνση προς τα Αριστερά (όπως για παράδειγμα οι κ.κ. Τσουκαλάς και Χρυσόγονος) , ο κ.Ανδρουλάκης ήξερε από πριν ότι θα είχε να αντιμετωπίσει την εσωκομματική ‘γκρίνια’ για την φημολογούμενη υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη που ήδη συναντά ισχυρές αντιδράσεις, όπως αποκάλυψε το Flash.gr με την περίπτωση του Γιάννη Μανιάτη. 

Δεν είναι τυχαία η προειδοποίησή του, εξάλλου, από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ακόμα, ότι δε θα ανεχθεί συμπεριφορές που θα μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος…

Αναζωπυρώνεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση του ΣτΕ αναζοπύρωσε την κόντρα Κασσελάκη – Ανδρουλάκη… / Φωτό Intime

Και ενώ η  απόφαση του ΣτΕ, θα μπορούσε να λειτουργήσει …συνθετικά στις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αίφνης αναζωπυρώθηκε.

Στην αρχή ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης που έσπευσε να μιλήσει για απάντηση, πέραν της ΝΔ, και στους «συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ», θυμίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης  τον είχε περιγράψει ως «εκβιαζόμενο». Όταν δε, η Κουμουνδούρου απάντησε, αναφερόμενη στους «αγώνες» του κόμματος, στην Χαριλάου Τρικούπη εξανέστησαν, περιγράφοντας ως «τουλάχιστον προκλητικό» να δίνει «νομικές συμβουλές» στο ΠΑΣΟΚ οι κ.Κασσελάκης που πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών, τον οποίο μάλιστα θέσπισε το κόμμα του οποίου σήμερα ηγείται.

«Την εποχή του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο κ.Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ.Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος υπουργός του κ.Μητσοτάκη», λένε, διερωτώμενοι σε ποιους αγώνες του αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως, δίνοντας το στίγμα, ότι μπορεί ο νούμερο ένα πολιτικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ να είναι η ΝΔ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα «κονταροχτυπηθεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να τερματίσει δεύτερος και με ισχυρό ποσοστό στις ευρωκάλπες του Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό