20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Από τον προβληματισμό του καλοκαιριού, στο ‘συνεχίζουμε’ των Χριστουγέννων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συμφωνία κυρίων ανάμεσα σε Ιβάν Σαββίδη και Ραζβάν Λουτσέσκου για τη συνέχιση της συνεργασίας τους κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ζήτημα που ήταν θεμελιώδες για τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη δημόσια αναφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου στο θέμα του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι, ήταν αυτή με την οποία ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφρασε την επιθυμία του να συζητήσει αργότερα προς το τέλος της σεζόν. Οι εξελίξεις τελικά τον πρόλαβαν…

Η επικοινωνία του με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ για τις χριστουγεννιάτικες ευχές κατέληξε σε συμφωνία για την παραμονή του και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα, που τουλάχιστον στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού δεν φαινόταν και τόσο πιθανή.

Η αλήθεια είναι ότι μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και βλέποντας για μια ακόμη φορά να καθυστερεί ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του ρόστερ του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν μάλλον πεπεισμένος ότι αυτή ίσως και να ήταν η τελευταία του σεζόν στην Τούμπα.

Τα πράγματα άλλαξαν στην Ευρώπη

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν άρδην από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Όταν το γκρουπ των παικτών που είχε στη διάθεσή του άρχισε με τη δουλειά και την προσπάθεια να σπάει το ταβάνι της, περνώντας τον έναν μετά τον άλλον τους προκριματικούς του καλοκαιριού.

Κι όταν τελικά προέκυψε -έστω και με καθυστέρηση- κι η ενίσχυση ο προπονητής του ΠΑΟΚ είδε ότι δεν ήταν μόνο οι δικές του φιλοδοξίες, αλλά και του ιδιοκτήτη, υψηλές.

Το γεγονός ότι Σαββίδης και Λουτσέσκου συμφώνησαν για την επέκταση του συμβολαίου του 54χρονου τεχνικού, χωρίς καν να μιλήσουν για οικονομικά δεδομένα, χωρίς να ορίσουν χρονική διάρκεια – οι πληροφορίες μιλούν για μια επιπλέον τριετία που θα τον κρατήσει στην Τούμπα και στη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή του-, δείχνει ότι η μεταξύ τους σχέση έχει πάψει πλέον να είναι καθαρά και μόνο επαγγελματική.

Θα συνεχίσει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής

Το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας μπορεί να μην είναι πρωτεύον, ωστόσο είναι ενδεικτικό της εκτίμησης που υπάρχει στο πρόσωπο του προπονητή και λογικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτό που μετρά περισσότερο για τον Λουτσέσκου είναι να αντιλαμβάνεται ότι στην προσπάθεια για την επίτευξη υψηλών στόχων θα έχει συμπαραστάτη τη διοίκηση κι όλον τον οργανισμό του Δικεφάλου.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης τού έδωσε όλες εκείνες τις εγγυήσεις που ζητούσε και που τελικά…υποβίβασαν σε λεπτομέρειες του όρους του νέου συμβολαίου που θα υπογράψει με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Το “συνεχίζουμε” με το οποίο έκλεισε το Χριστουγεννιάτικο VIDEO του ΠΑΟΚ ήταν μάλλον δηλωτικό των προθέσεων του Ρουμάνου τεχνικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό