24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Από τον Πειραιά και το NBA, στην Τζιρόνα του Κατσικάρη [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστροφή στην Ευρώπη για τον γνωστό στα μέρη μας, Κεμ Μπιρτς ο οποίος συμφώνησε μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με την Τζιρόνα, της οποίας την τεχνική ηγεσία ανέλαβε πρόσφατα ο Φώτης Κατσικάρης.

Ο 31χρονος Καναδός σέντερ αφήνει πίσω του μια εξαετία στο NBA, κατά τη διάρκεια της οποίας φόρεσε τις φανέλες των Ορλάντο Μάτζικ και Τορόντο Ράπτορς. Φυσικά, ο ίδιος μάς συστήθηκε στο ευρωπαϊκό και πιο συγκεκριμένα στο ελληνικό στερέωμα με το μονοετές πέρασμά του από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016-17. Τότε, αποτελώντας βασικό γρανάζι των Πειραιωτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, συνέβαλε τα μέγιστα για την πορεία έως τον τελικό της Ευρωλίγκας (όπου και ήρθε η ήττα από την Φενέρμπαχτσε) με τον ίδιο να σημειώνει 10.8 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1 μπλοκ κατά μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής και συνολικά 37 αγώνες.

Εν συνεχεία, ο Μπιρτς μετέβη στο NBA όπου αγωνίστηκε συνολικά σε 300 παιχνίδια (σε κανονική περίοδο και πλέι-οφ) και πλέον επιστρέφει στη «Γηραιά Ήπειρο» με σκοπό να ενισχύσει το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη και την ομάδα που ανήκει στον θρύλο Μαρκ Γκασόλ. Μια Τζιρόνα η οποία βρίσκεται στην 13η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος παλεύοντας για να αποφύγει τον υποβιβασμό, απέχοντας μόλις 2 νίκες πάνω από την ανάλογη ζώνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό