18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Από τον θρίαμβο σε μία αγχωτική νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 3-0 στο 57΄ , ωστόσο δέχθηκαν δύο γκολ σε 7 λεπτά και κέρδισαν με 3-2

Ανοιχτή έμεινε η υπόθεση πρόκριση στους ημιτελικούς του Conference League για Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, καθώς το θριαμβευτικό 3-0 που είχαν καταφέρει να διαμορφώσουν οι ερυθρόλευκοι μέχρι το 57΄, μετατράπηκε μέσα σε 7 λεπτά (67΄-74΄) σε 3-2, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση την επόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, με τον Τζέκο να χάνει τρεις ευκαιρίες, στο 4΄ όταν το σουτ του χτύπησε στον Κάρμο, στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν το σουτ του Βόσνιου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Τζολάκης και στο 7΄ όταν ο νεαρός πορτέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε και πάλι σουτ του Τζέκο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μασούρας πίεσε ψηλά τον Σογιούντσου, ο οποίος έκανε λάθος, ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 27΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά ο Κάρμο σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λιβάκοβιτς ύψωσε το χέρι και έδιωξε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Φορτούνη να βγάζει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Γιόβετιτς, ο οποίος πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και ο Μαυροβούνιος με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Φενέρ απείλησε και πάλι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τζέκο από τα αριστερά γύρισε στον Κρούνιτς, ο οποίος σούταρε με το εξωτερικό εκτός περιοχής, ο Τζολάκης έδιωξε σε πρώτη φάση, ο Ζάιτς πήρε το ριμπάουντ στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικός απ’ ότι στο α΄ μέρος και μόλις στο 1ο λεπτό διαγώνιο σουτ του Μασούρα από τα δεξιά, μπλόκαρε ο Λιβάκοβιτς. Στο 49΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Λιβάκοβιτς και στο 51΄ μετά από λάθη από την άμυνα της Φενέρμπαχτσε η μπάλα έφτασε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια. Στηξ συνέχεια η φιλοξενούμενοι έδειξαν να ισορροπούν, αλλά στο 57΄ ο Τσικίνιο έκλεψε, έδωσε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος τροφοδότησε ξανά τον Τσικίνιο, ο οποίος πλάσαρε από τα δεξιά της περιοχής και έκανε το 3-0 για τους ερυθρόλευκους.

Παρά το βαρύ σε βάρος της σκορ η Φενέρ δεν το έβαλε κάτω και στο 63΄ ο Τζολάκης με τα δάκτυλα απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Σιμάνσκι, αλλά στο 67΄ ο Καχβετσί τροφοδότησε τον Οσαγί στα δεξιά της περιοχής, ο Ρέτσος με την φόρα που ερχόταν, έκανε το τάκλιν, με τον επιθετικό της Φενέρ να πέφτει και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο, που χάνει τη ρεβάνς. Ο Τάντιτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Τζολάκη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να έχει πέσει στα δεξιά και μείωσε σε 3-1.

Σαν να μην έφθανε αυτό, στο 74΄ ήρθε νέα ψυχρολουσία, καθώς η Φενέρμπαχτσε πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Καντιόγλου έκανε το γέμισμα από τα δεξιά της περιοχής, ο Σιμάνσκι έστρωσε στον Καχβετσί, ο οποίος από τα δεξιά πλάσαρε με τη μία για το 3-2. Ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του μετά το 82΄ περνόντας τον Όρτα στη θέση του Γιόβετιτς και δύο λεπτά αργότερα τον Ιμπόρα στη θέση του Τσικίνιο, ενώ στο 87΄ πέρασαν στον αγώνα Ελ Αραμπί και Κίνι στην θέση των Ελ Κααμπί και Μασούρα αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να αλλάξει τίποτα στα υπόλοιπα 7 λεπτά του αγώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό