16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Από την κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου στις κορυφές των βουνών

Ειδήσεις Ελλάδα

VIRAL

ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΕΛΕΣΚΟΥΡΑ
06.12.2023 | 16:50

Ο Αντρέ Σέρλε που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014
2014 FRANK AUGSTEIN/ AP IMAGES

Ο Αντρέ Σίρλε, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014, κρέμασε τα παπούτσια του και… πήρε τα βουνά.

Ο Αντρέ Σίρλε διέγραψε μία αν μη τι άλλο αξιομνημόνευτη ποδοσφαιρική πορεία, παίζοντας στην Premier League και την Bundesliga. Ο άλλοτε άσος της Λεβερκούζεν και της Τσέλσι κρέμασε τα παπούτσια του το 2020, σε ηλικία μόλις 29 ετών, ωστόσο πρόλαβε να αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου με τη Γερμανία, το 2014.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας άρχισε τη μέθοδο, Wim Hof, μία εκ των πιο απαιτητικών μεθόδων αντοχής στον κόσμο.

Ο πρώην επιθετικός έχει αρχίσει να ασχολείται με την ανάβαση βουνών. Συγκεκριμένα, έχει κατακτήσει την κορυφή του βουνού, Σνιέζκα, το ψηλότερο σημείο της Τσεχίας.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος είναι μία πολύ δύσκολη πρόκληση κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο είναι μία απίστευτη εμπειρία, μέσω της οποίας έχει αντιληφθεί το πόσο δυνατός είναι σωματικά και ψυχικά.

“Το πιο δύσκολο ψυχικό και σωματικό πράγμα που έκανα ποτέ! Τα τελευταία λεπτά δεν ένιωθα τίποτα και έπρεπε να βρω κάτι βαθιά μέσα μου για να συνεχίσω! Μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ! -19 βαθμοί, άνεμος 100 χλμ./ώρα στα πρόσωπά μας, δυνατό χιόνι και βροχή.

Αυτό που έμαθα… Το σώμα μου και εγώ είμαστε πιο δυνατοί από όσο νόμιζα αν βάλω το μυαλό και την ψυχή μου σε αυτό, μπορώ να καταφέρω τα πάντα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό