20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Απτόητη και “κορυφαία” η Άρσεναλ, ανατροπή και προσωρινά 2η η Βίλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άρσεναλ ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Premier League επικρατώντας 2-0 της Μπράιτον. Η Γουέστ Χαμ με τους Κούντους και Πακετά σε εκπληκτική φόρμα νίκησε 3-0 την Γουλβς, ενώ η Άστον Βίλα πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή στο 85΄, για την 17η αγωνιστική του Αγγλικού πρωταθλήματος.  

Άρσεναλ – Μπράιτον 2-0

Στο 15′  το σουτ του Μάρτιν Έντεγκαρντ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Φερμπρούχεν. 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 23΄  με το χαμηλό σουτ του Ζεσούς να αποκρούει με δυσκολία ο Ολλανδός τερματοφύλακας. 

Στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 32΄  ο Έντεγκαρντ με κάθετη πάσα βρήκε τον Σάκα μέσα στην περιοχή, ο Άγγλος πάσαρε στον Μαρτινέλι που δεν κατάφερε να σκοράρει, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δεύτερο ημίχρονο 

Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης στο 53΄  με την δυνατή κεφαλιά του Γκαμπριέλ Ζεσούς. 

Στο 87΄  ο Χάβερτς σφράγισε την νίκη για τους γηπεδούχους με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία, ύστερα από ενέργεια του Ενκέτια. 

Η Άρσεναλ ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μπράιτον στην 9η. 

Γουέστ Χαμ – Γουλβς 3-0

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε της Γουλβς με 3-0, με τον φανταστικό Κούντους να πετυχαίνει τα 2 από τα 3 γκολ της αναμέτρησης και τον Λούκας Πακετά 3 στις 3 ασίστ. 

Το σκορ άνοιξε στο 22΄  ο Κούντους μετά από κάθετη του Πακετά. Με ατομική του ενέργεια πέρασε την αντίπαλη άμυνα και με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε, με την Γουλβς να πιέζει ψηλά και να χάνει. Ο Πακετά πήρε την μπάλα και βρήκε τον Κούντους στην πλάτη της άμυνας και αφού νίκησε τον τερματοφύλακα σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. 

Το τελικό 3-0 σημείωσε ο Τζάροντ Μπόουεν με κοντινό πλασέ στο 74΄. 

Μπρέντφορντ – Άστον Βίλα 1-2

Με ανατροπή η Άστον Βίλα πήρε την νίκη από την γηπεδούχο Μπρέντφορντ με τελικό σκορ 2-1, σε ένα ματς με πολλές εντάσεις ανάμεσα στους παίκτες και δύο κόκκινες κάρτες. 

Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Κιν Λιούις-Πότερ. 

Στο 78΄  ο Μπέιλι βρήκε τον Άλεξ Μορένο που με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ του αγώνα πετυχαίνοντας το πρώτου του γκολ με την φανέλα της Άστον Βίλα, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός. 

Την ανατροπή έκανε ο Γουότκινς στο 85΄  χαρίζοντας 3 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του που σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Τζένη Παπαδοπούλου 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό