21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αποχώρησαν 85 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής- Δηλώσεις Γεροβασίλη, Αναγνωστοπούλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Για αποχώρηση 85 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την συνεδρίαση κάνουν λόγο κομματικές πηγές. Σημειώνεται ότι το όργανο αριθμεί 300 μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως αποχώρησαν μέλη που ανήκαν σε τρεις διαφορετικές ομάδες: «Ομπρέλα», «6+6» και στην ομάδα Τεμπονέρα. Παράλληλα, οι επικεφαλής των ομάδων αυτών (σ.σ. Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας) προχώρησαν σε δηλώσεις εξερχόμενοι από την διαδικασία. 

Αργότερα, κεντρικά στελέχη του κόμματος, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για όσα συνέβησαν.

Ο. Γεροβασίλη: Να συζητάμε ήρεμα και απλά, χωρίς κόλπα

Σε δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «μπήκε θέμα με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές να μπει σε ψηφοφορία. Η δική μου θέση είναι ότι αυτό δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, είναι πολιτικό και αυτό το νόημα έχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι αύριο. Τα διαδικαστικά μπορεί εύκολα κάνεις να τα μετατρέπει σε πολιτικά αλλά αυτό είναι συχνά ένα τρικ».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η ίδια, κάλεσε «τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου να μιλήσουμε ειλικρινά να πούμε ό,τι έχουμε να πούμε. Η δική μου θέση σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου είναι γνωστή, τη διαφωνία μου την έχω διατυπώσει, το θεωρώ θεσμικά λάθος και ζητάμε να αποσυρθεί κάθε τέτοια σκέψη. Ωστόσο μπορούμε να συζητάμε ήρεμα και απλά χωρίς κόλπα και ειλικρινά μεταξύ μας».

Σε ερώτηση για την αποχώρηση των στελεχών είπε: «Από ότι κατάλαβα αποχώρησαν από την διαδικασία για διαδικαστικούς λόγους. Πολιτικούς λόγους δεν έχω ακούσει».

Σ. Αναγνωστοπούλου: Καλεί τον Αλ. Τσίπρα να παρέμβει

Με ανάρτησή της η Σία Αναγνωστοπούλου, κάλεσε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος να παρέμβει, καθώς όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι στο παρά ένα της διάλυσης».

Αναλυτικά, ανέφερε: «Ήμουνα όλο αυτό το διάστημα υπέρ της άποψης ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δικαίωμα να σιωπήσει, να μην αναμιχθεί, να κάνει ό,τι θέλει. Και τέλος πάντων ότι δεν έχουμε δικαίωμα να του υποδεικνύουμε τη στάση που θα κρατήσει.Σήμερα θα πω, με όλη την αγάπη και τον σεβασμό που του έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια, να παρέμβει. Ο ΣΎΡΙΖΑ είναι στο παρά ένα της διάλυσης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό