21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αποτελεί προσβολή για τον αγροτικό κόσμο να λέτε πως οι κινητοποιήσεις τους είναι υποκινούμενες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

Στο γεγονός ότι «το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες και το μέλλον της απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό και συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Όπως τόνισε, «κατέθεσα αυτή την ερώτηση στις αρχές Ιανουαρίου και θεωρώ θετικό ότι έστω και τώρα, έναν μήνα μετά, έρχεστε εδώ για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση. Φαίνεται πως όταν η αντιπολίτευση πιέζει, όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι ίδιοι οι πολίτες κινητοποιούνται, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην Θεσσαλία, τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να εμφανιστεί. Κύριε πρωθυπουργέ τη δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς επέλεξα να επισκεφτώ τη Θεσσαλία, μαζί με κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από τις καταστροφικές πλημμύρες (σ.σ. του περασμένου Σεπτεμβρίου). Το επιτελικό κράτος πνίγηκε στις λάσπες. Η απουσία κυβερνητικού σχεδίου ήταν ολοκληρωτική».

Και συνέχισε ο κ. Χαρίτσης: «Τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή, διαπίστωσα ότι οι πληγές παραμένουν ανοικτές και κατέθεσα αυτή την ερώτηση για να μεταφέρω την κραυγή αγωνίας αυτών των ανθρώπων. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα αρωγής και ζητούν μέτρα για το συνεχώς αυξανόμενο κόστους παραγωγής. Αντιμετωπίζουν προβλήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους. Μίλαγε ο πρωθυπουργός για κομματικά υποκινούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτό είναι προσβολή προς τον αγροτικό κόσμο. Μιλάει έτσι σε ανθρώπους που έχασαν το βιός τους και μέσα σε μια νύχτα έμειναν άστεγοι».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό