19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά του ηθοποιού για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε βάρος του 65χρονου βραβευμένου με Emmy ηθοποιού είχαν επιβληθεί δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον πυροβολισμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» στο Νέο Μεξικό.

Η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε από μια αληθινή σφαίρα που εκτοξεύτηκε από ένα όπλο-σκηνικό που χρησιμοποιούσε ο Μπάλντουιν τον Οκτώβριο του 2021.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης, σύμφωνα με το BBC. «Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση να απορριφθεί η υπόθεση εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν και ενθαρρύνουμε μια σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος», δήλωσε ο δικηγόρος του, Λουκ Νίκας, σε δήλωσή του.

Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε εξασκηθεί στην πυροδότηση του όπλου στο πλατό σε ένα ράντσο κοντά στη Σάντα Φε, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε, χτυπώντας θανάσιμα την 42χρονη ουκρανικής καταγωγής Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι τράβηξε τη σκανδάλη.

Τον Ιανουάριο του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο περιπτώσεις ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε σχέση με τον θάνατο της Χάτσινς και τον τραυματισμό του Σόουζα. Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ότι επέδειξε «απερίσκεπτη» αδιαφορία για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας.

Μόλις χθες, ξανάρχισαν τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στη Μοντάνα, 18 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό