20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αποσύρεται η ροζ ελληνική σημαία από το Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, αποσύρεται άμεσα από την έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη η ροζ ελληνική σημαία.

Η εν λόγω σημαία που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Τζόρτζια Λάλε φέρει το ροζ χρώμα προκειμένου να καταδείξει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.

Όπως αναφέρεται «το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες».

Το θέμα ανέδειξε χθες από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός. «Η σημαία μας είναι γαλανόλευκη και βάφεται με κόκκινο μόνο με το αίμα των ηρώων μας», είπε ο ίδιος εκφράζοντας την δυσφορία του για το εν λόγω έκθεμα.

Στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο παρουσιάστηκε χθες αυτό το κυριολεκτικά κουρέλι ως σημαία μας!Το μόνο χρώμα που δέχεται η γαλανόλευκη, είναι το κόκκινο από το αίμα των ηρώων μας! pic.twitter.com/YcnxDM5bu2

— Δημήτριος Νατσιός (@dimitrisnatsios) December 17, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό