21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αποσύρεται από την F1 ο Sebastian Vettel.

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλες οι ιστορίες έχουν ένα τέλος και ο Sebastian Vettel δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό. Κλείνει όμως ένα πάρα πολύ σημαντικό και πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του από τον κόσμο της Formula 1 μέσα από τον ολοκαίνουριο λογαριασμό του στο Instagram – να θυμίσω ότι ο Vettel δεν είχε λογαριασμό σε καμία πλατφόρμα social media. Ο Γερμανός που έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του με την BMW Sauber στο αμερικανικό Grand Prix το 2007 αφού πρώτα είχε θέσει νέο ρεκόρ ως ο νεότερος σε ηλικία οδηγός F1, λαμβάνοντας μέρος στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών του Grand Prix της Ουγγαρίας το 2006 σε ηλικία μόλις 19 ετών και 53 ημερών. Ο Vettel έχει και το άτυπο ρεκόρ του ταχύτερου προστίμου στην ιστορία της F1 αφού υπερέβη το όριο ταχύτητας στο pitlane 6 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο του από το γκαράζ!

Το 2007 μεταπήδησε στην Toro Rosso για να αντικαταστήσει τον Scott Speed και έναν χρόνο αργότερα, σε μία αλησμόνητη βρεγμένη Monza, ο Sebastian Vettel κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του και έγινε ο νεότερος οδηγός που το κάνει αυτό, σε ηλικία 21 ετών και 74 ημερών αφού την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει ο νεότερος οδηγός που κατακτά pole position στην ιστορία της F1. Το 2009, ο Vettel μετακομίζει στην Red Bull για να ξεκινήσει την δική του και την δική της αυτοκρατορία. Εκείνη την χρονιά, το δίδυμο Vettel-Red Bull ηττήθηκε από την ανίκητη Brawn και τον Jenson Button αλλά το 2010, έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής στην ιστορία του αθλήματος χαρίζοντας παράλληλα, σε συνεργασία με τον Mark Webber, τον πρώτο τίτλο Κατασκευαστών στην Red Bull. Τις επόμενες 3 χρονιές δε, ο Sebastian Vettel υπερασπίστηκε επιτυχώς τα κεκτημένα τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την ομάδα μέχρι που το 2014 ήρθε ο Lewis Hamilton για να τα σαρώσει όλα με την Mercedes. Μετά το αποτυχημένο ’14 λοιπόν, ο Vettel αναζήτησε μία αλλαγή και την βρήκε μέσα από την Ferrari. Ο Γερμανός ντύθηκε στα κόκκινα για έξι σεζόν αλλά δεν κατάφερε να προσθέσει κάποιον τίτλο για τον ίδιο ή την Scuderia με την σχέση τους να τερματίζεται το 2021, όταν το συμβόλαιο του Vettel δεν ανανεώθηκε και αυτός μετακόμισε στην Aston Martin από όπου και θα τερματίσει την καριέρα του στο τέλος της χρονιάς.

Είναι δύσκολο να συνοψίσεις τον Sebastian Vettel σε μερικές γραμμές αλλά αυτή ήταν εν ολίγοις η πορεία του στην Formula 1. Αμφισβητήθηκε από πολλούς, αγαπήθηκε από περισσότερους ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην στροφή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια προς τον ακτιβισμό, θίγοντας σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, την ισότητα κ.ά. Τέσσερις παγκόσμιοι τίτλοι, 53 νίκες, 122 podiums και μία σειρά ρεκόρ που ακόμα δεν έχουν σπάσει. Αυτός είναι ο Sebastian Vettel και θα ήταν ψέματα αν λέγαμε ότι δεν θα μας λείψει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό