16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αποστολή μας είναι να υπηρετήσουμε τον πρωτογενή τομέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», Έφη Λαζαρίδου εμφανίστηκε στην εκπομπή In Business 9-11 με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

«Αποστολή μας είναι να υπηρετήσουμε τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τον αγροτουρισμό και όλες τις υπηρεσίες γύρω από αυτή την αλυσίδα αξίας, μιας και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα παίζει κρίσιμο ρόλο στην επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια». «H «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» βρίσκεται μεταξύ των 50 οργανισμών παγκοσμίως που έλαβαν από το Citi Foundation συνολική δωρεά 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας», δήλωσε η κυρία Λαζαρίδου, ενώ διευκρίνισε ότι «στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Citi Foundation προσέφερε δωρεά 500.000 δολαρίων στον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την υλοποίηση του “Social Farming 360”».

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα του οργανισμού, με στόχο την υποστήριξη της επισιτιστικής επάρκειας, την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την ανάπτυξη νέων βιολογικών προϊόντων κοινωνικής γεωργίας και τον μετασχηματισμό της παραγωγής στις αγροτικές φυλακές. «Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, την ActionAid Hellas και την Πύλη Ελευθερίας, θα δουλέψουμε τόσο με γεωπόνους όσο και με τους ίδιους τους τροφίμους, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν στο αγροτικό κομμάτι και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενώ θα βοηθηθούν στην περαιτέρω απασχολησιμότητα τους.

Παράλληλα θα αναπτυχθούν προϊόντα βιολογικής κοινωνικής γεωργίας, δηλαδή γεωργικά προϊόντα που παράγονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και το πλεόνασμα αυτής της παραγωγής θα διατεθεί μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, όπως είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία, σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής». Σε σχέση με τα καταστροφικά αποτελέσματα της κακοκαιρίας Daniel, η κυρία Λαζαρίδου είπε ότι «στη μελισσοκομία για παράδειγμα, που είναι ένας κλάδος που η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υπηρετεί με μεγάλη συστηματικότητα, πάνω από 100 χιλιάδες μελίσσια έχουν καταστραφεί, και είναι ακόμα αδιευκρίνιστο αν τις τελευταίες μέρες υπήρξαν και άλλες ζημιές από την κακοκαιρία Elias». «Χρειάζονται συνδυαστικές πολιτικές.

Οι οικονομίες πρέπει να επανεκκινήσουν, χρειάζεται αναπλήρωση ζωικού και φυσικού κεφαλαίου, χρειάζονται καινούρια εργαλεία» συμπλήρωσε η κυρία Λαζαρίδου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό