16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού – Παραμένει η τιμωρία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Άδειο θα είναι το «Καραϊσκάκη» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή του Ολυμπιακού για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στα χαρτιά του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την ποινή των Πειραιωτών για όσα συνέβησαν στο «αιώνιο ντέρμπι» και για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Η απόφαση που γνωστοποιήθηκε δικαιώνει τους “πράσινους” και τους δίνει τη νίκη 3-0 άνευ αγώνα, αφαιρώντας συνάμα έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό.

Ταυτόχρονα, οι Πειραιώτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 38.000 ευρώ και να αγωνιστούν δύο φορές χωρίς κόσμο, με τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια τους βάσει τρέχοντος προγράμματος να είναι αυτά κόντρα σε Παναιτωλικό (25/11, 17:30) και ΑΕΚ (03/01) στη Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση την περασμένη Τρίτη κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League. Η εκδίκαση της έφεσης πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, σε μία διαδικασία η οποία διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες.

Αρχικά, ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα να μη συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στη διαδικασία, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή, η οποία στη συνέχεια άκουσε τα επιχειρήματα των δύο νομικών πλευρών.

Στο τέλος της εκδίκασης δόθηκε περιθώριο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για υπομνήματα και κατόπιν γνωστοποιήθηκε η απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1.

Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

(αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1).»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό