19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απομακρύνονται ζώα και μεταφέρονται στο Γαλάτσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της τεράστιας πυρκαγιάς στην Νοτιοανατολική Αττική και την μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος. Την επιχείρηση εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν ζώα.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Ειδική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες της περιοχής όπου μαίνεται η φωτιά να εκκενώσουν τα καταφύγια μαζί με τα ζώα ακόμα και προληπτικά και προτρέπει να καλέσουν στο 2131364020 όσους χρειάζονται απεγκλωβισμούς ζώων και φορτηγά για τη μεταφορά τους.

«Ήδη έχουμε καταφύγια που έχουν καεί τα περισσότερα ζώα. Η κατάσταση μοιάζει όλο και πιο απελπιστική», αναφέρει η ανάρτηση.

Παράλληλα, έκκληση για φορτηγά ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια άλογα απευθύνει ο Ιππικός Όμιλος Καλυβίων «St. George». Οι στάβλοι βρίσκονται στο 10ο χλμ. της λεωφόρου Καλυβίων – Αναβύσσου.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής: Καίγονται σπίτια – Νέο μήνυμα 112 για Λαγονήσι (βίντεο)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό