18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο μεγαλειώδες άγαλμα στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ  αποκαλύφθηκε στο Ράτλαντ το Σαββατοκύριακο.

Το χάλκινο μνημείο ύψους 2,1 μέτρων τοποθετήθηκε έξω από μια βιβλιοθήκη στο Oakham, όπου πλήθη συγκεντρώθηκαν για προσευχές και ομιλίες στον επίσημο εορτασμό για τα γενέθλια της αείμνηστης βασίλισσας. Πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μόνιμο μνημείο προς τιμήν της.

Με το στέμμα της στο κεφάλι, ένα αγαπημένο σκυλάκι κόργκι να ξεπροβάλλει από το φόρεμά της και άλλα δύο στα πόδια της, το νέο άγαλμα της βασίλισσας παρουσιάστηκε υπό τις επευφημίες του πλήθους και τα… γαβγίσματα σχεδόν 50 κοργκί που έκλεψαν την παράσταση την ημέρα που η αγαπημένη μονάρχης των Βρετανών θα έκλεινε τα 98 της χρόνια.

Μου λείπει η βασίλισσα και ήθελα να έρθω να δω πώς είναι το άγαλμα

Ο 24χρονος Dan Grant, θαυμαστής της αγγλικής βασιλικής οικογένειας ανέφερε  «Τίποτα δεν συμβαίνει πολύ στο Ράτλαντ, επομένως είναι πολύ ωραίο να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή. Όλοι βγήκαν έξω. Μου αρέσει πολύ η μεγαλοπρέπεια και η τελετή, και ειδικά οι γκάιντες».

Το άγαλμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από δωρεές από επιχειρήσεις και μέλη του κοινού, κόστισε 125.000 λίρες και ανατέθηκε από τον Λόρδο-Υλοχαγό του Ράτλαντ. Βρίσκεται σε έναν κήπο με γρασίδι στη διασταύρωση δυο κεντρικών οδών της πόλης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό