21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αποθεώθηκε και… συνελήφθη ο παίκτης του χόκεϊ που έκοψε λαιμό αντιπάλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο παίκτης του χόκεϊ επί πάγου Ματ Πέτγκρεϊβ είχε χτυπήσει στο λαιμό με το παγοπέδιλό του, πριν από λίγες εβδομάδες, τον αντίπαλο παίκτη Άνταμ Τζόνσον, ο οποίος πέθανε από αιμορραγία.

Το τραγικό δυστύχημα είχε συγκλονίσει τον κόσμο του χόκει, ενώ πολλά σχόλια είχαν τότε γραφτεί στην πλατφόρμα Χ κατά του Ματ κατηγορώντας τον μέχρι και για δολοφονία.

Η ομάδα του Sheffield Steelers επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά μετά τον μοιραίο αγώνα με τον παίκτη των Nottingham Panthers Άνταμ Τζόνσον και ο Ματ Πέτγκρεϊβ καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας του οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι ως ένδειξη συμπαράστασης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συμπαίκτες του αδικοχαμένου Άνταμ Τζόνσον που είδαν από κοντά το τραγικό ατύχημα είπαν ότι το μοιραίο χτύπημα του Ματ Πέτγκρεϊβ ήταν ακούσιο.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Challenge Cup μεταξύ των δύο ομάδων στις 28 Οκτωβρίου.

Ο παίκτης των Panthers Τζόνσον σκοτώθηκε όταν η λεπίδα του παγοπέδιλου του Πέτγκρεϊβ του έκοψε το λαιμό. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά πέθανε από τα τραύματά του.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε προς τιμή του αδικοχαμένου Τζόνσον περισσότεροι από 8.000 οπαδοί να τηρούν ενός λεπτού σιγή και να χειροκροτούν με ενθουσιασμό, καθώς οι παίκτες χτυπούσαν τα μπαστούνια τους στον πάγο πριν από τη νίκη των Steelers με 2-1 επί του Coventry Blaze την Κυριακή.

Ο Πέτγκρεϊβ δεν συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή των Steelers, αλλά πριν από τον αγώνα, η φωτογραφία του εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη μέσα στο στάδιο, με πολλούς οπαδούς να σηκώνονται όρθιοι για να χειροκροτήσουν την εικόνα του αμυντικού.

Ο 31χρονος λέγεται ότι είναι «συντετριμμένος» από το περιστατικό, το οποίο οι Panthers χαρακτήρισαν «φρικιαστικό ατύχημα».

Ο συμπαίκτης του Τζόνσον, Westin Michaud, δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό ήταν «ακούσιο». «Πρέπει να αναφερθώ σε κάτι σχετικά με το ατύχημα», έγραψε ο Michaud στο Twitter για να συνεχίσει:

«Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του Ματ Πέτγκρέϊβ. Το μίσος που δέχεται ο Ματ είναι τρομερό και εντελώς αδικαιολόγητο. Ήμουν πολύ κοντά στο ατύχημα, είδα και τους δύο παίκτες να κινούνται γρήγορα. Το ακούσιο κούμπωμα του ποδιού του παίκτη των Πάνθερς από τον παίκτη της Σέφιλντ προκάλεσε την τούμπα. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι οι ενέργειές του ήταν ακούσιες και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο κάνει λάθος. Ας ενωθούμε και ας μην διαδίδουμε αδικαιολόγητο μίσος σε κάποιον που χρειάζεται την υποστήριξή μας».

Υπήρξαν όμως και πάλι αντιδράσεις στα social media για το χειροκρότημα. 

Συνελήφθη ο Ματ Πέτγκρεϊβ για το θάνατο του Άνταμ Τζόνσον

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ συνέλαβε τον Ματ Πετγκρέιβ ως ύποπτο για ανθρωποκτονία, που με το παγοπέδιλό του τραυμάτισε θανάσιμα τον Άνταμ Τζόνσον, σε αγώνα στο Σέφιλντ.

Χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομα του συλληφθέντα, η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο κατηγορούμενος παρέμεινε υπό κράτηση, ωστόσο ξένα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ο αμυντικός των Στίλερς, Ματ Πετγκρέιβ είναι αυτός που συνελήφθη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό