16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Αποθεωτική υποδοχή στα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ιταλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκατοντάδες Ιταλοί, συγγενείς και φίλοι των αθλητών/τριών, αποθέωσαν τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας κατά την επιστροφή τους από το Τόκιο.

Στο αεροδρόμιο «Fiumicino» οι φίλαθλοι που είχαν συγκεντρωθεί, αλλά και οι άνθρωποι του στενότερου περιβάλλοντος των πρωταγωνιστών, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώνζαν συνθήματα με το που έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα αφίξεων τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχαν στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις αποσκευές τους είχαν και 40 μετάλλια, περισσότερα από κάθε άλλη φορά (σ.σ. η προηγούμενη καλύτερη συγκομιδή ήταν 36 από τις διοργανώσεις του 1932 και 1960), με κορυφαία αυτά στα 100μ και στα 4Χ100μ ανδρών, μετά από μία συναρπαστική κούρσα , στην οποία που ο Φιλίπο Τορτού νίκησε τον Βρετανό, Νεθάνιελ Μίτσελ Μπλέϊκ κυριολεκτικά πάνω στο νήμα.

Μεγάλη ήταν και η εμφάνιση του Λαμόντ Μαρσέλ Τζέϊκομπς, ο οποίος εντυπωσίασε στην «κούρσα της μίας ανάσας» (100μ) επικρατώντας με 9.80, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν, ούτε καν ονειρευόμουν, να πάω τόσο καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να κατακτήσω δύο χρυσά μετάλλια και να είμαι ο σημαιοφόρος κατά την Τελετή Λήξης. Είναι απίστευτο», παραδέχθηκε ο Ιταλός σπρίντερ στους εκπροσώπους του Τύπου, αφού αγκάλιασε την μητέρα του και τους φίλους του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό