22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ Λάρνακας 2-2: Ντέρμπι για γερά νεύρα στο ΓΣΠ με κερδισμένο τον… Άρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Θρίλερ στο ΓΣΠ με τους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας να μένουν στην ισοπαλία (4/2,2-2), σε ένα ματς που αρχικά φάνηκε εύκολη υπόθεση για τους «γαλαζοκίτρινους». Εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας οι παίκτες του Σα Πίντο, με τον Άρη να έχει την ευκαιρία να ψαλιδίσει τη διαφορά.

Γκολ – αστραπή του Ντβάλι

Στο 4ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα με το… καλησπέρα. Ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε το φάουλ, βγάζοντας τη σέντρα για τον Ντβάλι. Εκείνος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα εντός της εστίας του Πίριτς, για το 1-0. Η μπάλα φάνηκε να έχει βρει στον Λέδες αλλάζοντας πορεία, ωστόσο δεν χρεώθηκε το αυτογκόλ.

Πριν ξεμουδιάσουν οι παίκτες του Σιμόν, παραλίγο να δεχθούν και δεύτερο τέρμα όταν στο 10′, ο Βιγιαφάνιες βγήκε σε μία πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση. Σούταρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε δύο χρόνους, λέγοντας «όχι» σε ένα δεύτερο γκολ.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει τον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Μπέλετς. Η πρώτη καλή φάση στο ματς για τους Λαρνακείς, σημειώθηκε στο 38′, με τον Γκαρσία να προσπαθεί να αδειάσει τον Ντογκαλά. Αν και βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση, δεν ευστόχησε και το σκορ παρέμεινε ως έχει.

Στο 45+1′, οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία τους ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα. Ο Ντίμερς εξαπέλυσε ένα σουτ από το όριο της περιοχής, αλλά ο Μπέλετς έδιωξε την μπάλα παραχωρώντας κόρνερ.

Ημίχρονο-θρίλερ και ματς χωρίς νικητή

Στην αρχή του δεύτερου 45λέπτου, η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανεβασμένη αλλά δεν είχαν ποιότητα οι προσπάθειές της. Στο 53′, παραλίγο να δεχθεί και δεύτερο γκολ όταν ο Ντάλτσιο σημάδεψε το δοκάρι του Πίριτς.

Οι γηπεδούχοι επέμειναν με τον Τσεπάκ να κάνει την κεφαλιά στο 56′, επιχειρώντας να αιφνιδιάσει τον Πίριτς. Ο Γκαρσία βρέθηκε στη γραμμή του τέρματος και έδιωξε όπως όπως, γλιτώνοντας την ΑΕΚ από ένα ακόμη γκολ.

Με τους παίκτες του Σιμόν να έχουν ανεβάσει ρυθμούς στα τελευταία λεπτά, το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει. Στο 78′, ο Μιλίσεβιτς τροφοδότησε τον Τρισκόφσκι με τον δεύτερο να κάνει την προβολή για το 1-1.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί στον πάγκο της ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ είχε πάρει εκ νέου το προβάδισμα ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Σιμόν. Στο 82′, ο Πέτροβιτς πήρε την μπάλα μετά από σέντρα του Μεχρί και την έστειλε συστημένη στα δίχτυα για το 2-1.

Η ΑΕΚ δεν κατέθετε τα όπλα και κατάφερε τελικά να κάνει το 2-2 στο 86ο λεπτό. Ο Σάντσες έκανε το γέμισμα και βρήκε τον Λόπες, εκείνος δοκίμασε την κεφαλιά με τον Μπέλετς αρχικά να αποκρούει, ωστόσο κατόπιν ελέγχου το γκολ κατοχυρώθηκε στην ομάδα του Σιμόν, μιας και η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να βγαίνουν κερδισμένοι, παρά την ισοπαλία, καθώς ο πολύτιμος βαθμός τους διατήρησε στην πρώτη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ (80′ Σατσιάς), Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς (80′ Ζέφτε), Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες (73′ Μεχρί), Εντονγκαλά, Μαρκίνιος (88′ Δώνης), Κβιλιτάια (73′ Τομανέ).

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνκού (59′ Σάντσες), Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ (84′ Λόπες), Γκαρσία, Λέντες, Πονς (46′ Γκιούρτσο), Τόνγκια, Φαράζ (59′ Σάντος), Ντίμερς, Σολ (72′ Τρισκόφσκι).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό