18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Απογοητευτικά αποτελέσματα στις δοκιμές του εμβολίου ΑstraZeneca υπό τη μορφή ρινικού σπρέι

Ειδήσεις Ελλάδα

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα από τις πρώτες κλινικές έρευνες για το σκεύασμα κατά του Co-19 που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  με την AstraZeneca το οποίο χορηγείται διά της εισπνοής από τη μύτη, ως ρινικό σπρέι.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε την Τρίτη ότι το ρινικό σκεύασμα του εμβολίου προκάλεσε αποκρίσεις αντισωμάτων του βλεννογόνου σε μια «μειοψηφία συμμετεχόντων» και οι συστηματικές ανοσολογικές αποκρίσεις ήταν πιο αδύναμες σε σύγκριση με τον ενδομυϊκό εμβολιασμό.

Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού ενός σκευάσματος κατά του κορωνοϊού που χορηγείται διά της εισπνοής καθώς ο ιός εξαπλώνεται μέσω μικροσκοπικών σωματιδίων στον αέρα. Οι ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι η στόχευση των αεραγωγών θα μπορούσε να αποτρέψει αποτελεσματικά τη μετάδοση της νόσου. Τα διαθέσιμα εμβόλια, που είναι ενέσιμα, προσφέρουν περιορισμένη προστασία έναντι της μετάδοσης, αν και διατηρούν σημαντική αποτελεσματικότητα έναντι πιο σοβαρών εκβάσεων της νόσου. 

 Στην κούρσα για τα εμβόλια που χορηγούνται ως ρινικό σπρέι «τρέχουν» πολλοί υποψήφιοι. Η Κίνα ενέκρινε πρόσφατα ένα νεφελοποιημένο σκεύασμα Co-19 της CanSino, αν και ο μηχανισμός χορήγησης είναι ελαφρώς πιο περίπλοκος. Η Ινδία ενέκρινε επίσης πρόσφατα ένα ενδορρινικό εμβόλιο που παρασκευάζεται από την Bharat Biotech.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό