17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΠΘ: Νεαροί ανακατέλαβαν τη Νομική

Ειδήσεις Ελλάδα

Ομάδα νεαρών ανακατέλαβε λίγο πριν από τις 9:00 το πρωί την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν πραγματοποιήσει επιχείρηση που ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί με αποτέλεσμα να λήξει η κατάληψη. 

Αυτή την ώρα φοιτητές έχουν ξαναμπεί στη Σχολή και έχουν κλείσει την είσοδο με πανό χωρίς να αφήνουν φοιτητές και καθηγητές να μπουν στο κτήριο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ οι φοιτητές ενημέρωσαν πως η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο. 

Νωρίτερα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ καλούσε με ανακοίνωσή του τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να επιστρέψουν στη Σχολή και να προετοιμάσουν την εξεταστική τους, υπογραμμίζοντας πως «τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας πράξανε το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή.Καλούμε τώρα όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές να προσέλθουν μαζικά στη Σχολή τους, να ζωντανέψουν τις εγκαταστάσεις της και να προετοιμάσουν τις εξετάσεις τους, οι οποίες θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα»». 

Παραμένει άγνωστο εάν τις επόμενες ώρες οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν νέα επιχείρηση για να λήξει εκ νέου η κατάληψη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επέμβασης των ΜΑΤ δεν σημειώθηκαν επεισόδια και οι καταληψίες είχαν αποχωρήσει ειρηνικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό