25.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Απελευθερώθηκε γυναίκα στρατιωτικός όμηρος από τη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει ότι απελευθερώθηκε γυναίκα στρατιωτικός, που κρατούνταν όμηρος από τη Χαμάς στη Γάζα.

Ειδικότερα, οι IDF και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet δήλωσαν ότι μια γυναίκα στρατιώτης που αιχμαλωτίστηκε από την Χαμάς διασώθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας σε μια νυχτερινή επιχείρηση, στον πόλεμο του Ισραήλ.

Σε κοινή ανακοίνωση, IDF και Shin Bet αναφέρουν ότι η συνταγματάρχης Ori Megidish είναι σε καλή κατάσταση και έχει συναντηθεί με την οικογένειά της.

Η γυναίκα που πιάστηκε όμηρος κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης, από την Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Η κατάστασή της είναι καλή και συναντήθηκε με την οικογένειά της.

Η IDF και η Shin Bet θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των απαχθέντων, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Ακόμα αναφέρεται ότι η Megidish διασώθηκε στη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την είδηση ανέβασε στο X ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι:

הלילה שוחררה החיילת טור׳ אורי מגידיש, במהלך פעולה קרקעית, לאחר שנחטפה על ידי ארגון הטרור חמאס ב-7/10.

החיילת נבדקה רפואית, מצבה טוב והיא נפגשה עם משפחתה.

צה״ל ושב״כ ימשיכו לעשות כל מאמץ על מנת להביא לשחרור החטופים. pic.twitter.com/O59R40qUzB

— דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari (@IDFSpokesperson) October 30, 2023

Ισραηλινή παρουσιάστρια μαθαίνει on air την είδηση της απελευθέρωσης

Η είδηση της απελευθέρωσης της ομήρου, σκόρπισε χαρά και ελπίδα στους Ισραηλινούς. Είναι ενδεικτικό το στιγμιότυπο από την έκφραση δημοσιογράφου που παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων και μαθαίνει το χαρμόσυνο νέο στον «αέρα». Προφανώς, δεν χρειάζεται κανείς να γνωρίζει τη γλώσσα για να νιώσει την έκπληξη και τον ενθουσιασμό της παρουσιάστριας βλέποντας την έκφρασή της στον τηλεοπτικό φακό.

Israeli news anchor finds out during live broadcast about rescue of Gaza hostage. You don’t need to speak Hebrew to feel her excitement when the news is confirmed. https://t.co/VXlyDXoC4r

— Israel Radar (@IsraelRadar_com) October 30, 2023 Νετανιάχου: «Σκληρή ψυχολογική προπαγάνδα» το βίντεο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς και δείχνει τρεις ομήρους που πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Γάζα ως «σκληρή ψυχολογική προπαγάνδα».

Σε δήλωσή του, ο Νετανιάχου κατονομάζει επίσης τους ομήρους, λέγοντας: «Το βίντεο είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στο Ισραήλ: “Απευθύνομαι στους Elena Trupanov, Daniel Aloni και Rimon Kirsht που απήχθησαν από τη Χαμάς, η οποία διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Σας αγκαλιάζω».

אני פונה לילנה טרופנוב, דניאל אלוני ורימון קירשט שנחטפו על ידי החמאס שמבצע פשעי מלחמה:

אני מחבק אתכן. ליבנו אתכן ועם שאר החטופים.

אנו עושים הכל כדי להחזיר את כל החטופים והנעדרים הביתה.

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 30, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό