18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Απεβίωσε ο Philippe Streiff – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

O Γάλλος Philippe Streiff άφησε χθες 23 Δεκεμβρίου τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών. Ο πρώην πιλότος της Formula 1 είχε μείνει τετραπληγικός έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα το 1989, κατά την διάρκεια ιδιωτικών δοκιμών για τη γαλλική ομάδα AGS στη βραζιλιάνικη πίστα Τζακαρεπάγκουα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Γεννημένος το 1955 στην Λα Τρονς, ο Streiff, αφοσιώθηκε έκτοτε στην υπεράσπιση των ατόμων με αναπηρία. Το ατύχημα του, μαζί με άλλων πιλότων, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ασφάλειας στις πίστες.

O Streiff σπούδασε μηχανικός και εισήχθη από την Renault στον κόσμο της F1 ως οδηγός δοκιμών το 1984. Το 1985 ανέβηκε στο βάθρο για μοναδική φορά στην καριέρα του στο τιμόνι ενός Ligier στην Αυστραλία, στον μόλις 6ο αγώνα του στην Formula 1, πριν ενταχθεί στην ομάδα της Tyrrell με την οποία αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος των Grand Prix του (48 από 53).
Πριν από τη F1, ο Streiff, αγωνίσθηκε 4 φορές στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και πήρε την δεύτερη θέση το 1981 με ένα Rondeau, μαζί με τους Jacky Haran και Jean-Louis Schlesser, και την τρίτη θέση το 1984 οδηγώντας μια Porsche 956 μαζί με τους Da Hobbs και Sarel van der Merwe.

Μετά το ατύχημά του, δεν εγκατέλειψε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είχε αφοσιωθεί ιδιαίτερα στη διοργάνωση της σειράς αγώνων καρτ Masters Karting Paris Bercy, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί σύγχρονοι οδηγοί της F1, συμπεριλαμβανομένων των Ayrton Senna και Alain Prost, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Streiff προσπάθησε επίσης να εξαγοράσει την ομάδα της Ligier το 1994 σε συνεργασία με τον Hugues de Chaunac. Η ιδέα ήταν να μετατραπεί η ομάδα στη μικρότερη ομάδα της Williams, αλλά το σχέδιό του απορρίφθηκε.
Στη μετέπειτα ζωή του, έδωσε πολλή ενέργεια για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, ιδιαίτερα ως τεχνικός σύμβουλος στη διυπουργική αντιπροσωπεία για τα άτομα με αναπηρία την δεκαετία του 2000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό