18.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Απεβίωσε ο Jean-Pierre Jabouille – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος Jean-Pierre Jabouille, ο οποίος το 1979 χάρισε στη Renault την πρώτη της νίκη στη Formula 1, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών. Ο Jean-Pierre Jabouille πήρε δύο νίκες στη καριέρα του στη Formula 1, με την πρώτη του νίκη πίστα Dijon-Prenois να ήταν επίσης η πρώτη στη Formula 1 για μονοθέσιο με turbo κινητήρα.
Ένας ταπεινός οδηγός αγώνων, λαμπρός μηχανικός και πρωτοπόρος του αθλητισμού μας. Ο Jean-Pierre ήταν ένας αληθινός πιλότος. Πρωτοστάτησε στο ταξίδι της Renault στην F1 το 1977 με την ανθεκτική και τολμηρή συμπεριφορά του.
Ήταν ο πρώτος που κέρδισε GP για τη Renault το 1979, μια στιγμή ορόσημο στο ταξίδι της Renault στη Formula 1. Η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή του να πετύχει ενέπνευσε πολλούς και αυτές οι αξίες παραμένουν κεντρικές για την τρέχουσα ομάδα στα πλέον μπλε χρώματα της Alpine.
Είμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα λόγω του Jean-Pierre και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους στενούς του φίλους,
ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Alpine.
Ο Jabouille είχε 49 εκκινήσεις στη F1, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο γαλλικό GP το 1975, πριν αγωνιστεί για τη Renault την περίοδο 1977-80.
Παρά το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Γάλλος οδηγός που κέρδισε εντός έδρας εδώ και 30 χρόνια, ο αγώνας του 1979 μνημονεύεται ευρέως για τη συναρπαστική μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Rene Arnoux της Renault, και του Gilles Villeneuve της Ferrari.
Ο Jabouille έσπασε το πόδι του σε ένα ατύχημα στον Καναδά το 1980 και αποσύρθηκε μετά από τρεις αγώνες με τη Ligier το 1981. Η δεύτερη νίκη του είχε σημειωθεί στο GP της Αυστρίας το 1980.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό