23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Απαντήσεις από τη Europol περιμένει η ΕΛΑΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα (5/3) ο 32χρονος Ιρακινός που το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Μαρτίου στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, μαχαίρωσε μια 22χρονη ιδιωτική υπάλληλο προκαλώντας της σοβαρά τραύματα.

Ο δράστης της επίθεσης ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αρχικά είχε υποστηρίξει πως τραυμάτισε με μαχαίρι την άτυχη κοπέλα επειδή θεώρησε πως είναι πράκτορας και τον ακολουθεί. Έκτοτε κρατά σιγή ιχθύος, χωρίς να περισσότερες πληροφορίες στους αστυνομικούς σχετικά με το κίνητρο του .

Την ίδια ώρα αναμένονται και οι απαντήσεις της Europol στην Ελληνική Αστυνομία σχετικά με το προφίλ του 32χρονου, καθώς φαίνεται πως ξεκίνησε από τη Γερμανία και μέσω Σερβίας έφτασε μια ημέρα πριν την επίθεση στην Ελλάδα ενώ εκτιμάται πως διανυκτέρευσε στο δρόμο και όχι σε κάποιο σπίτι. Επίσης ερευνάται η πηγή προέλευσης του μαχαιριού των 23 εκατοστών που χρησιμοποίησε.

«Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει και σε ριζοσπαστική οργάνωση ή σε θρησκευτική – παραθρησκευτική οργάνωση, η οποία τον αναγκάζει να κάνει τέτοιες πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο του Star ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Την Δευτέρα η 22χρονη βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μεταφέρθηκε σε θάλαμο έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τους δικούς της ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει αρκετά φοβισμένη ενώ το πρώτο πράγμα που ρώτησε όταν άνοιξε τα μάτια της είναι εάν ο δράστης βρίσκεται στη φυλακή.

«Το κορίτσι κάθε μέρα πήγαινε στη δουλειά, ήταν μαθήτρια του 20. Επειδή δεν ήθελε να επιβαρύνει εμάς βρήκε δουλειά και πήγαινε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο πήγαινε και στη δουλειά. Δούλευε 4ωρα για να βγάλει τα έξοδά της» είπε και πρόσθεσε «φοβάται να μείνει μόνη της τα βράδια, μας ρώτησε αν ο δράστης είναι στη φυλακή».

Σημειώνεται ότι η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το Σάββατο, καθώς υπέστη ρήξη διαφράγματος και βαριά τραύματα στον πνεύμονα, ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό