35.8 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς εφαρμόζεται σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και άλλες χώρες [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προς επιβολή γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας η Ελλάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο αρμόδιος συντονιστής εκ μέρους της Πολιτείας, θα ανακοινώσει πρωτοφανή μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, με την ελπίδα έτσι να σταματήσει η μετάδοση του Co-19.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες, κλείνουν τα σύνορα και τους ανθρώπους στα σπίτια τους, ένα μέτρο με σημαντικές όμως επιπτώσεις και κινδύνους για την ψυχική υγεία. Σήμερα ανακοινώθηκαν αυστηρότερα μέτρα στην Ιταλία, που μετρά πλέον πάνω από 4.800 νεκρούς. Στην Λομβαρδία, την περιοχή που έχει πληγεί πιο σκληρά από την πανδημία. Πλέον απαγορεύεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ στα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ θα εφαρμόζεται θερμομέτρηση των πολιτών. Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε χθες την αναστολή σχεδόν συνολικά της βιομηχανικής δραστηριότητας, καθώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο οι επιχειρήσεις που παράγουν αγαθά πρώτης ανάγκης αυστηρά. Έκανε λόγο για την χειρότερη κρίση στην Ιταλία “μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Στην Λομβαρδία, εδώ και αρκετές ημέρες στους δρόμους κάνουν περιπολίες στρατιωτικές δυνάμεις. Την Παρασκευή έκλεισαν τα πάρκα και ανακοινώθηκε απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που γίνεται εκτός σπιτιού, ακόμη και η μοναχική άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα. Όλες οι υπαίθριες αγορές σταμάτησαν τη λειτουργία.

Στην Ισπανία, οι αρχές κήρυξαν για ακόμη 15 ημέρες την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.700. Ο ισπανός πρωθυπουργός, προειδοποίησε πως “τα χειρότερα είναι μπροστά μας” και πως “έρχονται δύσκολες ημέρες”. 46 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαταχθεί να μείνουν στα σπίτια τους και μπορούν να βγαίνουν μόνο για ψώνια, για αγορά φαρμάκων ή επίσκεψη σε γιατρό αλλά και για να κάνουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Στιγμιότυπο από την Ισπανία: Αστυνομικοί κυνηγούν μοτοσικλετιστή

Στη Γερμανία  που μετρά 55 νεκρούς, αυστηροποιούνται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών. Σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει η καγκελάριος Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων αναμένεται να συζητηθούν ακόμη μεγαλύτεροι περιορισμοί στην κίνηση. Ήδη η Βαυαρία, το Ζάαρλαντ, η Ρηνανία-Παλατινάτο, το Αμβούργο, η Κάτω Σαξονία και η Έσση εφαρμόζουν σχεδόν γενική απαγόρευση για όλες τις εξόδους εκτός από τις απολύτως απαραίτητες. Μάλιστα αρμοδιότητες των κρατιδίων θα εκχωρηθούν στην κεντρική διοίκηση, συγκεντρώνοντας την λήψη αποφάσεων στο Βερολίνο. Η Πολιτεία ζήτησε από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19.  

Στην Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε για κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος υγείας, αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, ενώ στη Γαλλία, με πάνω από 560 νεκρούς πλέον, ο υπουργός Υγείας αποκάλεσε “επικίνδυνους” όσους συνεχίζουν να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, για κοινωνικούς λόγους.

Στη Ρουμανία σημειώθηκε σήμερα ο πρώτος θάνατος. Η Ρουμανία, η οποία έχει καταγράψει 367 κρούσματα κορονοϊού μέχρι σήμερα, κήρυξε κατάσταση έκτακτης αναγκης στις 16 Μαρτίου. Πρώτος θάνατος ανακοινώθηκε σήμερα και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, πάνω από 305.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ περισσότεροι από 13.000 έχουν πεθάνει. Οι θάνατοι στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων στην Κίνα, που σήμερα ανέφερε ακόμη 45 κρούσματα, μετά από τρεις ημέρες που δεν είχε αναφερθεί ούτε ένα. 

Την ίδια στιγμή, ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως η καραντίνα είναι αναποτελεσματική και υποστηρίζει πως πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Κορέας, με εντοπισμό, απομόνωση και θεραπεία των κρουσμάτων. Ο αρμόδιος για την πανδημία, δήλωσε πως η καραντίνα, μπορεί να προκαλέσει νέο κύμα εξάπλωσης του ιού, όταν τα μέτρα αρθούν. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό