23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 2,5 μήνες επιβλήθηκε στον Αλέξη Κούγια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ποινή επιβλήθηκε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για απρεπή συμπεριφορά του σε αγώνα Παναργειακός-Κόρινθος

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, έκανε γνωστό ότι ο Αλέξης Κούγιας δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου τους επόμενους 2,5 μήνες για τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις προς τους διαιτητές και τον Διακοφώτη στο ματς Παναργειακός-Κόρινθος.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ακούγεται ο κ. Κούγιας να απειλεί με μηνύσεις. O γνωστός ποινικολόγος ήταν έξαλλος με τη διαιτησία της αναμέτρησης, για την οποία εξέδωσε ανακοίνωση και η ομάδα της Κορίνθου. Μάλιστα, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή «εκφόβισε εντεταλμένο ποδοσφαρικό όργανο». Ετσι, όπως έγινε γνωστό από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Αλέξης Κούγιας δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου τους επόμενους 2,5 μήνες.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, στην απόφαση αναγράφονται μεταξύ άλλων:

«Από το σύνολο όλων των στοιχείων της δικογραφίας, συμπεριλαμβανομένων του 111117/12.11.2023 φύλλου αγώνα και της από 12.11.2023 έκθεσης παρατηρητή, προκύπτουν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: Την 12η .11.2023 διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας στο πλαίσιο της 1ης φάσης του 3ου ομίλου της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2023 – 2024, μεταξύ των ομάδων των σωματείων, με την επωνυμία «ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ» (γηπεδούχος ομάδα) και «ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ» (φιλοξενούμενη ομάδα), στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους (Αργολίδος), ο οποίος έληξε με τέρματα 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος.

Στο φύλλο αγώνα έχουν καταγραφεί τα ακόλουθα πειθαρχικώς ελεγκτέα πραγματικάπεριστατικά: «… ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ, ΕΙΣΗΛΘΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ Κ. ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΑ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΡΤΣΑΚΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο Α ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ Ο Κ ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΟΝ ΑΠΩΘΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Ο Κ ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΩΝΑΞΕ ”ΕΓΩ ΓΑΜΑΩ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ, ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.” ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΗ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.»

Εξάλλου, στην από 12.11.2023 έκθεσή του ο παρατηρητής του αγώνα αναφέρει τα εξής: «Στο ημίχρονο τού αγώνα με ενημέρωσαν ότι θέλει να εισέλθει στον χώρο τον αποδυτηρίων ο κύριος Κούγιας, του επετράπη η είσοδος και κάθισε στον χώρο κατά την διάρκεια τού αγώνα. Στην λήξη του ματς και φεύγοντας για τα αποδυτήρια ήρθε στο αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στο κόρνερ περίπου στο ταρτάν και επιτέθηκε στον διαιτητή κύριο Πουλόπουλο προσπαθώντας να τού κατεβάσει το σορτσάκι, στην συνέχεια επιτέθηκε και στον βοηθό. Μετά την είσοδο των διαιτητών στο γραφείο τους χτυπούσε την πόρτα και τους έβριζε, κατόπιν απευθύνεται στον κύριο Παναγιώτη Διακοφώτη μέλος της εκτελεστικής της ΕΠΟ βρίζοντας τον με διάφορες εκφράσεις.

Β. Εξάλλου, στην με αριθ. πρωτ. ΕΠΟ 27162/16.11.2023 έγγραφη καταγγελία του Παναγιώτη Διακοφώτη, Προέδρου της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., εκτίθεται ότι μετά το τέλος του ως άνω αγώνα που διεξήχθη στις 12.11.2023 και ευρισκόμενος στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους ο Αλέξιος Κούγιας χτύπησε με το χέρι του το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο καταγγέλλων φωνασκώντας του συνάμα και ακολούθως του απηύθυνε τις φράσεις «Κοίτα μωρή πουστάρα, γαμώ το σπίτι σου και τη γυναίκα σου, την γαμάω δέκα χρόνια. Γαμώ το σπίτι σας, κατέβα μωρή πουστάρα κάτω, κατέβα μωρή πουστάρα, κατέβα μωρή χοντρή, όπου σε βρίσκω ρε πούστη … Και στο σπίτι σου μέσα χοντρέλα αδελφή, ο κώλος σου έτσι είναι ρε πούστη από τα γαμήσια … Σου άρεσε το κωλοδάχτυλο ρε μπούστη, σου άρεσε … Ότι, εν συνεχεία, ο Αλέξιος Κούγιας ακολούθησε με το όχημα που οδηγούσε το όχημα που οδηγούσε ο Παναγιώτης Διακοφώτης και όταν ο Παναγιώτης Διακοφώτης πραγματοποίησε στάση ενόψει πινακίδας STOP ο Αλέξιος Κούγιας βγήκε από το όχημά του και κινήθηκε μαινόμενος προς το όχημα του Παναγιώτη Διακοφώτη, οπότε και το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση αστυνομικών. Η υποβολή της ανωτέρω καταγγελίας συνοδεύτηκε και από σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, καθώς και από διάφορα δημοσιεύματα αθλητικών ιστοσελίδων. Κατόπιν των ανωτέρω καταγγελλομένων, συντάχθηκε το υπ’ αριθ. ΕΠΟ 28659/08.12.2023 πειθαρχικό κατηγορητήριο από τον Αναπληρωτή Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σύμφωνα με το οποίο οι ως άνω πράξεις του Αλεξίου Κούγια προκάλεσανφόβο στον Παναγιώτη Διακοφώτη, πρόσωπο με την ιδιότητα του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ».

Η απόφαση της ποινής:

«Κατά συνέπεια, πρέπει αμφότεροι των εγκαλουμένων να κηρυχθούν, πειθαρχικώς, ελεγκτέοι και να επιβληθούν, σε βάρος του δεύτερου εξ αυτών, Αλέξιου Κούγια, i) για την παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 περ. δ Ι του Πειθαρχικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 2 και 12 παρ. 1 του ίδιου Κώδικα, κατ’ εξακολούθηση (έργω εξύβριση του διαιτητή και εξύβριση διαιτητικής ομάδας στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα), η προβλεπόμενη στο άρθρο 12 παρ. 1 β΄ του αυτού Πειθαρχικού Κώδικα ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε οιοδήποτε γήπεδο, για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και ii) για την παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 περ. ε Ι του Πειθαρχικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 2 και 12 παρ. 1 του ίδιου Κώδικα (απώθηση βοηθού διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα), η προβλεπόμενη στο άρθρο 12 παρ. 1 β΄ του αυτού Πειθαρχικού Κώδικα ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε οιοδήποτε γήπεδο, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, και συνολική ποινή, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4 του ίδιου Κώδικα, απαγόρευσης εισόδου σε οιοδήποτε γήπεδο για δυόμισι (2,5) μήνες, σε περίπτωση δε μη τήρησης της εν λόγω συνολικής ποινής απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο πρέπει, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 11 του ως άνω Κώδικα, κατόπιν (ορθής) παραπομπής σε αυτήν από την παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ίδιου Κώδικα, να απειληθεί, σε βάρος του πρώτου εγκαλούμενου σωματείου, η ποινή των 20.000 ευρώ, μειωμένη στο ⅙ αυτής, κατά το άρθρο 3 παρ. 4 περ. γ΄ του ιδίου Κώδικα (σωματείο που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία), ήτοι ποινή, ύψους 3.334,00 ευρώ, κατά στρογγυλοποίηση, κατ’ άρθρο 4 παρ. 4 εδ. β΄ του ως άνω Κώδικα και , κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 5 του Πειθαρχικού Κώδικα, ποινή ύψους 2.000 ευρώ, διότιπρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο. Εξάλλου, το πρώτο εγκαλούμενο σωματείο φέρει αντικειμενική ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά του δεύτερου των εγκαλουμένων, κατ’ άρθρο 14 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα, και πρέπει να επιβληθεί σε βάρος του χρηματική ποινή, ύψους 1.200 ευρώ, δυνάμει του ανωτέρω άρθρου, σε συνδυασμό με άρθρο 5 παρ. 1 και 4 του ίδιου Κώδικα. Οι ως άνω επιβαλλόμενες πειθαρχικές κυρώσεις παρίστανται ως αναγκαίες, πρόσφορες, κατάλληλες και ευρισκόμενες σε αναλογία με τη βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων που περιγράφηκαν ανωτέρω».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό