16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Απαγορεύει την κάνναβη στα κόκκινα φανάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Παράνομο θα είναι σύντομα να καπνίζει κανείς κάνναβη στους δρόμους της δημοφιλούς περιοχής με τα κόκκινα φανάρια στο Άμστερνταμ.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης είναι μέρος μιας προσπάθειας που γίνεται να υιοθετηθούν κάποιοι κανόνες στο Άμστερνταμ για να περιορίσουν την αναστάτωση που προκαλούν οι τουρίστες και να βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων.

Η πόλη υποδέχεται πάνω από 18 εκατ. επισκέπτες, οι οποίοι συνηθίζουν να συνωστίζονται στους στενούς δρόμους πόλης, με τους κατοίκους να δυσκολεύονται να ζήσουν την καθημερινότητά τους στα πολυσύχναστα σημεία του κέντρου του Άμστερνταμ, μεταξύ των οποίων είναι και τα κόκκινα φανάρια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης θα απαγορευθεί από τα μέσα Μαΐου. Όπως έγινε γνωστό, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο επέκτασης της απαγόρευσης στις ταράτσες των coffeeshops (όπου γίνεται κατανάλωση κάνναβης), εάν χρειαστεί.

Παράλληλα, οι εργαζόμενες του σεξ θα πρέπει επίσης να κλείνουν τα μαγαζιά στις 3 π.μ. αντί στις 6 π.μ., ενώ τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 2 π.μ. αντί στις 3 π.μ. τις καθημερινές και στις 4 π.μ. τις Παρασκευές και τα Σάββατα, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος νέων πελατών μετά τη 1 π.μ.

Τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, στα οποία απαγορεύεται ήδη η πώληση αλκοόλ μετά τις μετά τις 16:00 από Πέμπτη έως Κυριακή, θα πρέπει να απομακρύνουν τα μπουκάλια και τα κουτάκια από τα παράθυρά τους ή να τα κρύψουν, και θα επιβληθεί αυστηρά η απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Σχεδόν ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει τα νέα μέτρα, ανέφεραν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, τα μέτρα θα τεθούν προς διαβούλευση για έναν μήνα.

  naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό