25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Απάντηση Κασσελάκη σε «Ομπρέλα»: Όσοι φεύγουν, να επιστρέψουν τις έδρες τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν υπάρχει ανάγκη για διαγραφές άρα ούτε για δημοψήφισμα, δεν συντρέχει πλέον κανένας λόγος, ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής όπου μίλησε για δεύτερη φορά, προκειμένου να απαντήσει στην αποχώρηση της «Ομπρέλας» και των 45 μελών της.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε τη δευτερολογία του αναφέροντας ότι «δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από την Κεντρική Επιτροπή. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα… άτομα που υπογράφουν… αλλά γιατί πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ βάσισε κι εκείνος τις ελπίδες του σ’ αυτούς τους ανθρώπους, άρα δεν μπορούμε να προσβάλουμε με αλαζονεία εδώ μέσα όσους έδωσαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους». Απευθυνόμενους «σε αυτούς τους ανθρώπους, στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη τάση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε: «Έχετε χώρο εδώ μέσα και η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση, από τη βάση, με τα όργανα να κάνουν πολιτική από εσάς και για εσάς και για όλη την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε στη συνέχεια όσους αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσουν τις έδρες τους. Σημειώνεται ότι από τα μέλη που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ  βουλευτές είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα. «Δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους. Σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης καλώντας και τον κ. Κούλογλου να πράξει το ίδιο ως ευρωβουλευτής του κόμματος.

«Το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει και με μένα πρώτα απ’ όλους» Όπως είπε είναι πλήρως σύμφωνος με το κείμενο που θα ακολουθήσει από την Επιτροπή Απόφασης: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα. Αυτό είναι σημαντικό και για μένα και για όλους. Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Συντρόφισσες και σύντροφοι σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα και χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος»

«Από σήμερα ξεκινά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σας καλώ όλους και όλες να αναλάβετε τις ευθύνες σας», υπογράμμισε τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό