16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αν πάθει κάτι ο σύντροφός μου, μπορεί να μας πάρουν το παιδί

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την επιλογή που έχουν κάνει με το σύντροφό του να μεγαλώσουν από κοινού ένα παιδί, μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, στο φόντο του επικείμενου νομοσχεδίου που θα κατοχυρώνει το γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε συνέντευξή του στο «Πάμε Δανάη» στο Mega, ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Da» και συμμετέχει στην επιτυχημένη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», τόνισε: «Επιλέξαμε να μην κρύψουμε το θέμα του παιδιού. Τότε άρχισε ένα ‘ντόμινο’ και να πληθαίνουν οι φωνές για αυτό το θέμα. Αν δεν μιλήσουμε τώρα, τότε πότε θα μιλήσουμε για αυτό; Τώρα είναι η ώρα που γίνονται αυτές οι ζυμώσεις στην κοινωνία και στη Βουλή»,

Σε ερώτηση για το αν μίλησε νωρίς στους γονείς του για τη σεξουαλική του ταυτότητα, σημείωσε: «δεν είχα το θάρρος να το κάνω αυτό και κουβαλούσα πολλά χρόνια αυτό το τσουβάλι με τις πέτρες, που στο μυαλό μου ήταν πιο βαριές από ό,τι ήταν πραγματικά»

«Αυτό συμβαίνει στο κεφάλι κάθε ΛΟΑΤΚΙ ατόμου που δεν έχει μιλήσει», πρόσθεσε ο Μιχάλης Οικονομόμου. «Στους γονείς μου άργησα, μίλησα 35 χρονών», είπε.

«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να στηρίξει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που έχει ανάγκη αυτήν την ισότητα», δήλωσε ο ηθοποιός.

«Θα ήθελα να έρθει ένας βουλευτής σπίτι και να δει πώς μεγαλώνουμε το παιδί μας»

«Το να μιλήσει κανείς γενικά για το αν οι ομοφυλόφυλοι μπορούν να έχουν παιδιά, είναι κάτι απρόσωπο. Το να έρθει όμως απέναντι στο Μιχάλη και το Γιώργο και να δουν πώς εμείς μεγαλώνουμε το παιδί μας, ίσως είναι αρκετά διαφορετικό», υπογράμμισε.

«Θα ήθελα, αν γινόταν, να προσκαλέσω τους βουλευτές που έχουν αμφιβολία, να έρθουν για έναν καφέ σπίτι, να δουν τα πρόσωπά μας, να δουν το πρόσωπο και το γέλιο του παιδιού μας, να δουν το βίντεο από όταν ήταν μωρό και τον αλλάζαμε», είπε.

«Η κοινωνία έχει ένα κόλλημα για το πώς δύο άντρες μπορεί να φέρονται στοργικά».

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει μόνο στον γονιό, σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, να έχει την επιμέλεια του παιδιού, ο Μιχάλης Οικονόμου τόνισε: «Αν στον άνθρωπο που έχει την επιμέλεια συμβεί κάτι, το παιδί μπορεί να το πάρει η Πρόνοια». «Αυτό είναι τραγικό και αυτό πρέπει να λυθεί», ανέφερε.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων τα προηγούμενα χρόνια, είπε: «Έχουμε πληγωθεί. Αλλά εμείς ό,τι ζήσαμε, ζήσαμε. Τα παιδιά μας όμως ας τα προστατέψει η Πολιτεία».

«Στο ‘Da’ ακούγεται η εξής φράση «δεν χρειάζεται οι γονείς να είναι τέλειοι, αρκεί να αγαπούν», σημείωσε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό