21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Αν θέλετε ειρήνη πρέπει να είστε έτοιμοι για πόλεμο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Προεκλογική ομιλία με αυξημένους τόνους πραγματοποίησε στο Σαγγάριο ο Ταγίπ Ερντογάν στέλνοντας μήνυμα ότιθα υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια μόνο αν υπάρχουν προετοιμασίες για πόλεμο, στον απόηχο της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του μαχητικού αεροσκάφους ΚΑΑΝ.

Ο Τούρκος πρόεδρος  μιλώντας από το Σαγγάριο με αναφορές στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας (1922), διεμήνυσε ότι μόνο η ισχυρή αμυντική βιομηχανία σε αέρα ξηρά και θάλασσα θα προσφέρει ασφάλεια, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει καμία βοήθεια από τους συμμάχους της Τουρκίας αλλά ούτε προστασία από το Διεθνές Δίκαιο.

«Το μόνο πράγμα που θα μας προστατεύσει από τους εχθρούς μας είναι η δική μας δύναμη, τα δικά μας μέσα και οι ικανότητές μας. Διαφορετικά, δεν θα μας αφήσουν καν να αναπνεύσουμε σε αυτή τη γεωγραφία, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπήρξαν ισχυρές αναφορές στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας ενώ για άλλη μια φορά έκανε λόγο για ιμπεριαλιστές που επιβουλεύονταν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

”Ο Σαγγάριος, με τους ήρωες, που πληρώνουν το τίμημα με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους για αυτή εδώ την πατρίδα σε αυτή την περιοχή, είναι η εγγύηση ότι κοιτάμε το μέλλον μας με σιγουριά.

Όπως και στον Εθνικό Αγώνα (σ.σ. πριν από 100 χρόνια ), αυτή η πόλη, που δεν επέτρεψε στους προδότες της 15ης Ιουλίου να πετύχουν το στόχο τους, είναι το ανερχόμενο αστέρι του Αιώνα της Τουρκίας.

Πολλοί αιματηροί πόλεμοι διεξήχθησαν για την κατάληψη των Στενών, της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολίας. Από αυτή την άποψη, η Ανατολία δεν είναι μόνο το λίκνο των πολιτισμών, αλλά και το νεκροταφείο των πολιτισμών. Πολλά κράτη ιδρύθηκαν, κυβέρνησαν και κατέρρευσαν σε αυτά τα εδάφη. Πολλοί βασιλείς και ηγέτες άφησαν την τελευταία τους πνοή σε αυτά τα εδάφη.

Ως τουρκικό έθνος, αγωνιζόμαστε και πεθαίνουμε για να υπερασπιστούμε αυτά τα εδάφη, που ήταν η πατρίδα μας από την εποχή του Ματζικέρτ.

Με τη θυσία εκατοντάδων χιλιάδων πατριωτών στην Καλλίπολη και στον Εθνικό Αγώνα, σώσαμε την Ανατολία από εκείνους που ήθελαν να τη μετατρέψουν σε τάφο του έθνους μας.

Οι πόνοι που έχουμε βιώσει, οι προδοσίες που έχουμε υποστεί, τα τιμήματα που έχουμε πληρώσει είναι ανυπολόγιστα. αλλά δόξα τω Θεώ, δεν παραδώσαμε αυτή την παραδεισένια πατρίδα, κάθε σπιθαμή της οποίας ποτίστηκε με το αίμα των ηρώων μας, στους εισβολείς, τους προδότες και τους τρομοκράτες που λειτούργησαν ως σκανδάλη των ιμπεριαλιστών.”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό