18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αντόνιο Κορδόν: «Με δουλειά και ταπεινότητα θα κάνω τα πάντα για τον Ολυμπιακό» – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αντόνιο Κορδόν παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (27/6) ως ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» ως το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του και αφού επεσήμανε πως του αρέσει να δουλεύει «μακριά από τη δημοσιότητα, στη σκιά», υποστήριξε ότι με ταπεινότητα θα προσπαθήσει να δώσει τα μέγιστα για τον Ολυμπιακό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Μαρινάκη και την οικογένειά του για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον υπέροχο σύλλογο. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχω περάσει από πολλούς συλλόγους αλλά ειλικρινά πιστεύω πως έχω κάνει τώρα το μεγαλύτερο βήμα. Ο Ολυμπιακός ξεπερνά σε μέγεθος όλους τους προηγούμενους συλλόγους. Όταν έλαβα την πρόσκληση από τον πρόεδρο και τον γιο του να μου παρουσιάζουν το πρότζεκτ για ενδεχόμενη συνεργασία, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά και η απόφασή μου ήταν στιγμιαία. Δεν το έχω μετανιώσει. Έχουμε έρθει για να δουλέψουμε και να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμη μεγαλύτερο, να συνεχίσουμε να τον βοηθάμε να κατακτά ακόμη περισσότερα πράγματα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όπως έχει συνηθίσει να παίρνει απ’ αυτόν τον σύλλογο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο σύλλογο και στην πόλη, κατάλαβα ότι υπάρχει μεγάλη χαρά, μία καλή διάθεση. Βλέπω ότι ο κόσμος έχει όλη την όρεξη να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Bλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να κάνουν τον Ολυμπιακό ακόμη μεγαλύτερο και ελπίζω με τη δουλειά μου και με την ταπεινότητα με την οποία θα δουλέψω εγώ και η ομάδα, να προσφέρω χαρά στον Ολυμπιακό και να τον κάνουμε μεγαλύτερο. Να είμαστε όλοι χαρούμενοι όπως έχουμε συνηθίσει να είμαστε με τον Ολυμπιακό» ανέφερε αρχικά ο Αντόνιο Κορδόν.

Για το προφίλ του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού:

«Ξέρω πως οπουδήποτε και να βρεθούμε στον κόσμο, αυτό που ενδιαφέρει τους φιλάθλους και περισσότερο τους δημοσιογράφους είναι οι μεταγραφές και οι ενδεχόμενες αφίξεις ποδοσφαιριστών σε μια ομάδα. Ετσι συμβαίνει κι εδώ. Υπάρχουν παίκτες πολύ ακριβοί, με μεγάλο ταλέντο και με εμπειρία και κατακτήσεις τίτλων στο παρελθόν τους. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με λιγότερο ταλέντο και λιγότερη εμπειρία, πολύ πιο οικονομικοί. Για εμάς δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επιλογή, από ποια εκ των δύο κατηγοριών. Σημασία έχει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν από την ομάδα μας θα είναι ποδοσφαιριστές που θα μοιράζονται την ίδια ταυτότητα, την ίδια φιλοσοφία για τη δομή της ομάδας. Θα έχουν την ίδια φιλοδοξία έτσι όλοι από τη θέση τους να είναι έτοιμοι να προσφέρουν στο σύνολο που θα ετοιμάσουμε για την επόμενη σεζόν».

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση φέρνοντας έναν αθλητικό διευθυντή του επιπέδου σας. Επίσης έναν προπονητή από τη La Liga, διακεκριμένο. Ο κόσμος αγωνιά πως στο κομμάτι των μεταγραφών έχουμε μείνει λίγο πίσω. Πιστεύετε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στις 10 Αυγούστου;

«Καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτησή σας και η απάντηση είναι ότι ο τρόπος μου είναι να δουλεύω μακριά από τη δημοσιότητα, στη σκιά. Έτσι θέλω να το χαρακτηρίσω. Να ξέρετε πως δουλεύουμε καθημερινά και έχουμε κάνει βήματα. Δεν πρόκειται να κάνουμε καθημερινά ανακοινώσεις, ούτε θα είμαστε κάθε μέρα στις εφημερίδες και στα κανάλια. Θα κάνουμε τις επιλογές που πρέπει. Δεν έχουμε καθυστερήσει. Να είστε σίγουροι πως η ομάδα θα είναι έτοιμη, μια ομάδα με φιλοδοξία. Με δέσμευση για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της όταν έρθουν εκείνες».

Η ομάδα φεύγει σε μία εβδομάδα για προετοιμασία. Θεωρείτε πως θα υπάρξουν νέα πρόσωπα στην αποστολή; Τι αριθμός αφίξεων θα είναι;

«Συνήθως η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Οι στατιστικές λένε ότι οι πιο επιτυχημένες κινήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου. Πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου. Αν ξέρετε από πόκερ πρέπει να ξέρεις πώς παίζεται το παιχνίδι και να κάνεις τις κινήσεις σου στην κατάλληλη στιγμή».

Η δουλειά σας στην Ισπανία είναι εξαιρετική. Γνωρίζετε καλά πώς να φτιάχνετε ομάδες για να κάνουν καλές πορείες στην Ευρώπη. Θα θέλαμε να μας πείτε τι συστατικά θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός ώστε να κάνει τέτοιες πορείες στην Ευρώπη, πλην του νταμπλ στην Ελλάδα που είναι στόχος;

«Ο τρόπος που θα ακολουθήσω είναι αυτός που έχω σε όλη μου τη ζωή. Είναι η φιλοσοφία μου και ο στόχος μου στη ζωή. Να δουλεύω με ηρεμία και ταπεινότητα. Πάντα πρέπει να παίρνω και δυσάρεστες επιλογές και να είμαι ψύχραιμος χωρίς βιασύνη. Με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα θα κάνω τα πάντα ώστε όλοι να προσφέρουμε στον σύλλογο».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό