20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αντιπαράθεσης συνέχεια μετά τη νέα αποκάλυψη Τζανερίκου

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης ξέσπασε τη Μ. Τετάρτη με αφορμή την αποκάλυψη του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου σύμφωνα με την οποία είχε και δεύτερη συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα.

Ειδικότερα, ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα θέματα ανακήρυξης των εκλογικών κομμάτων αποκάλυψε ότι εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, συνάντησε και άλλον παράγοντα της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό αντικείμενο της συνάντησης ήταν να βοηθήσει από τη θεσμική του θέση στην κρίση για το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη και πως μετά την αφυπηρέτησή του θα είχε θέση σε κάποια Ανεξάρτητη Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συνάντηση αυτή φέρεται να έγινε πριν εκείνος προχωρήσει στη δήλωση με την οποία έκανε λόγο για κυβερνητική παρέμβαση στα εσωτερικά του Αρείου Πάγου με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες αναθέτοντας την κρίσιμη κρίση για την συμμετοχή ή μη του κόμματος Έλληνες στην Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος και πριν από την απόφασή του να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα , από όπου αποχωρούσε στο τέλος Ιουνίου λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.

«Η κυβέρνηση δεν παζαρεύει την αξιακή της αρχή»

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση Τζανερίκου για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα από το Σύνταγμα και να μην παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατεύσει τη δημοκρατία από οποιοδήποτε τέχνασμα έχουν εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές».

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιον συνάντησε ο Τζανερίκος;

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να μάθει το όνομα του κυβερνητικού παράγοντα. «Ο κ. Μητσοτάκης τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους «καφέδες» του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα.

Αυτά καταγγέλλει σήμερα στο iEidiseis.gr ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό