15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για το “Instagram for Kids”, για ανήλικα κάτω των 13 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Facebook (στην οποία ανήκει το Instagram) έχει δείξει την πρόθεσή της τους τελευταίους μήνες για τη δημιουργία ενός “Instagram for Kids” app, το οποίο θα επιτρέπει σε ανήλικα ακόμα και κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιούν την εφαρμογή “με ασφάλεια”.

Ωστόσο, στις ΗΠΑ η κατάσταση δεν διαμορφώνεται υπερ της εταιρείας. Ένας συνασπισμός 44 ανωτάτων νομικών (US Attorney General) απέστειλε επιστολή στον Mark Zuckerberg, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια τέτοια εφαρμογή.

Μεταξύ των λόγων είναι: Η κακή προϊστορία του Facebook όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων ανηλίκων, μια έρευνα που δείχνει οτι τα social media είναι επιβλαβή για την υγεία των παιδιών (ψυχολογική και σωματική), ότι τα παιδιά δεν έχουν πλήρως ανεπτυγμένη την έννοια της ιδιωτικότητας και είναι εύκολος στόχος επιτήδειων και το cyber bullying που δέχονται εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως μέσω των SoME.

Στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 13 να έχουν λογαριασμό στο Instagram, εκτός αν αναφέρεται ρητά στην περιγραφή του προφιλ τους οτι ο λογαριασμός διαχειρίζεται από γονέα ή κηδεμόνα.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό