17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για το «τζάμπα πέθανε» από τον βουλευτή της ΝΔ Β. Οικονόμου

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να μην κόβεται το ρεύμα και να αξιοποιούν και τα διάφορα προγράμματα δόσεων που έχουν οι εταιρείες και κυρίως η ΔΕΗ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα με τις αποκοπές ρεύματος στους καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Από εκεί και πέρα είναι γεγονός ότι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο της διακοπής ρεύματος σε συμπολίτες μας που δεν πλήρωναν είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άλλων αιτιών πάντοτε υπήρχε» τόνισε  , απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι το το 2022 τα νούμερα αποκοπής ρεύματος είναι πολύ μικρότερα «παρά το γεγονός των ενεργειακών ανατιμήσεων».Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2017 είχαμε 233.092 περιπτώσεις όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, το 2018 υπήρχαν 220.350, το 2019 172.840 περιπτώσεις .

 

«Το τζάμπα πέθανε…»

 Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν επίσης οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, στην ΕΡΤ.

Ο βουλευτής μιλώντας στην ΕΡΤ για τις 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες, την ώρα που εκκρεμούν ακόμα 16.000 εντολές για διακοπές,  είπε: «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του».

 Επιμένοντας στην ουσία των λεγομένων του, ο κ. Οικονόμου εξήγησε το σκεπτικό του: «Επειδή κινούμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν είμαστε οι πολιτικοί του γραφείου και της υψηλής διανόησης, σας λέω ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα, ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να τα δει, και λέω ότι πίσω από αυτά τα προβλήματα, δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, του τζάμπα. Αυτό».

«Η ΔΕΗ έμεινε όρθια με τη Νέα Δημοκρατία. (…) Σώσαμε τη ΔΕΗ, εξασφαλίσαμε ότι υπάρχει. Δεν μπορείτε να μιλάτε για τη ΔΕΗ κύριε Θεοχαρόπουλε. Το 2019 η ΔΕΗ ήταν συντρίμμι και προσπαθούμε να τη σώσουμε», συνέχισε απευθυνόμενος προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Θεοχαρόπουλο.

 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει: Συμφωνεί με τον βουλευτή του κ. Οικονόμου πως ”οι Έλληνες έχουν μάθει στο τσάμπα, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους”, με αφορμή τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που τόσα χρόνια ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους αλλά πλέον αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος με ρήτρες αναπροσαρμογής πολλαπλάσιες του μισθού και της σύνταξής τους;».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας απάντηση από τον πρωθυπουργό και σχολιάζει πως «ο μόνος που έχει μάθει στο τσάμπα και ζει παρασιτικά από το Δημόσιο είναι ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό του συμβούλιο που χρωστά πάνω από 40 εκατ. στις τράπεζες και η ΝΔ με δανεικά και αγύριστα πάνω από 350 εκατ. ευρώ». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «αφού λοιπόν ”ο τσάμπας πέθανε”, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ανακοινώσει την χρεοκοπία της ΝΔ, να της βάλει λουκέτο και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία. Αν δεν το κάνει από μόνος του, σύντομα οι πολίτες θα του στείλουν πίσω τον λογαριασμό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό