20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αντιγόνη Κουλουκάκου: Tα κιλά της εγκυμοσύνης και η συμβουλή που έδωσε στις μαμάδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μήνα ακριβώς μετά τη γέννηση του γιου της η Αντιγόνη Κουλουκάκου μίλησε για τα κιλά της εγκυμοσύνης συμβουλεύοντας τις μαμάδες να μην έχουν άγχος.

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου εδώ και ακριβώς ένα μήνα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού κρατάει στα χέρια της τον γιο της, καρπό του έρωτά της με τον Νίκο Ράικο. Το ζευγάρι περίμενε με ανυπομονησία τη γέννηση του γιου τους, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η ηθοποιός, που γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τον ρόλο της Ιουλίας στη Γη της Ελιάς, είχε μοιραστεί στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες που έκαναν για να υποδεχθούν το νέο μέλος στην οικογένεια.

Η επιστροφή της Αντιγόνης Κουλουκάκου στη Γη της ελιάς: Η Ιουλία γεννά το παιδί του έρωτά της

https://www.instagram.com/p/C4a8cHvI6oJ/Τα κιλά της εγκυμοσύνης

Στην πρόσφατη ανάρτησή της στο προφίλ της στο Instagram, η Αντιγόνη Κουλουκάκου θέλησε να μοιραστεί με τις followers της την εμπειρία της με τα κιλά της εγκυμοσύνης. Αφορμή στάθηκε ένα στενό τζιν, το οποίο, όπως ανέφερε η ίδια μπόρεσε να φορέσει ξανά ένα μόλις μήνα μετά τη γέννηση του γιου της.

«Γεια σας πανέμορφα πλάσματα. Τι σας δείχνω; Σας δείχνω το skinny μου τζιν, ότι ξαναμπαίνω πάλι στα παλιά μου παντελόνια και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Ένα μήνα μετά τη γέννηση του παιδιού μου. Να σας πω κάτι; Είναι φοβερό αυτό το θαύμα που συμβαίνει μέσα μας. Για εννιά μήνες κυοφορούμε ένα παιδί, παίρνουμε όσα κιλά παίρνει η καθεμία μας – όσα κιλά – δεν έχει σημασία, και μετά χωρίς τελικά πολλή προσπάθεια, επανερχόμαστε. Και θα εξηγήσω τι εννοώ. Επειδή είναι λίγο ευαίσθητο αυτό το θέμα, δε θέλω ούτε να στενοχωρηθείτε, ούτε να απογοητεύεστε όσες ακόμα δεν έχετε χάσει τα κιλά σας. Εντάξει, εγώ είμαι και μια ιδιάζουσα περίπτωση γιατί έχω έναν ψιλόλιγνο σκελετό, μακρύ σκελετό, και δεν πήρα και πολλά κιλά. Πήρα μόλις 12 κιλά, 3,5 γεννήθηκε ο γιος μου. Οπότε είναι λίγο φυσιολογικό να επανέλθω στον μήνα επάνω, αλλά χωρίς προσπάθεια, αυτό ήθελα να σας πω» είπε αρχικά η ίδια στα stories της.

«Θα σας εξηγήσω τι εννοώ χωρίς προσπάθεια. Εγώ τα έχασα χωρίς να σκέφτομαι τα κιλά. Καταρχάς θηλάζω, δε ξέρω αν βοηθάει ο θηλασμός αλλά πολλοί μου έχουν πει ότι θηλάζοντας χάνεις. Μπορεί να ισχύει, μπορεί να μην ισχύει, δε ξέρω, δεν έχω ρωτήσει ειδικό. Επίσης δε σκέφτομαι τα κιλά, τρώω κανονικά, μπορεί και περισσότερο και είμαι πάρα πολλές ώρες μέσα στο σπίτι. Δεν αθλούμαι όπως έκανα παλιότερα, δεν έχω βρει ακόμα τους ρυθμούς μου για να το συντονίσω γιατί προσπαθώ να συντονίζομαι πιο πολύ με το μωρό, οπότε ακόμα δεν το έχω βρει αυτό.

Χωρίς άγχος, μη το σκέφτεστε. Κάθε μια από εμάς είναι ξεχωριστή και διαφορετική, έχει διαφορετικό σωματότυπο. Είναι άλλα τα κιλά που παίρνει. Εγκυμοσύνη από εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Είναι όλες οι εγκυμοσύνες διαφορετικές. Πάρτε το χρόνο σας. Μη σας πτοεί τίποτα. Μη στεναχωριέστε για τίποτα. Όταν φύγουν έφυγαν, και να μείνει και κανένα δεν έγινε τίποτα.

Εμένα το στήθος μου είναι αρκετά πλούσιο αυτή τη στιγμή, νομίζω δε θα ήταν κακό να παραμείνει έτσι. Απλά σήμερα χάρηκα, είναι αυτές οι μικρές χαρές της μανούλας που είναι μέσα στο σπίτι όλη μέρα και φροντίζει το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής – εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε – αλλά δοκίμαζα τα παλιά μου παντελόνια και στιγμιαία χάρηκα» ολοκλήρωσε λέγοντας η Αντιγόνη Κουλουκάκου, κάτι πολύ σωστό πως δηλαδή κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, όπως και κάθε οργανισμός και κάθε γυναίκα. Δεν θα πρέπει λοιπόν, κάποια νέα μαμά να συγκρίνει τον εαυτό της με κάποια άλλη, αλλά να δίνει χρόνο στο σώμα της να επανέλθει.

Η σχέση με τον σύντροφό της και τα παιδιά του

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου έγινε για πρώτη φορά μαμά, ο σύντροφός της ωστόσο έγινε για τρίτη φορά μπαμπάς. Η ηθοποιός ανακοινώνοντας την εγκυμοσύνη της στη συνέντευξή της στο περιοδικό Beaute, είχε μιλήσει πέραν της χαράς που ένιωθε για τον νέο της ρόλο ως μαμά και για τη σχέση που έχει με τα παιδιά του συντρόφου της.

«Πριν από το ευχάριστο γεγονός της εγκυμοσύνης μου, είχε προηγηθεί ένα μεγάλο roller coaster συναισθημάτων. Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ για τη θέση μου και για το ποια πρέπει να είμαι απέναντι στα δύο παιδιά του συντρόφου μου, που τα αισθάνομαι πολύ παιδιά μου…Με όλον τον σεβασμό απέναντι στη βιολογική τους μητέρα, με την οποία έχουμε άριστες σχέσεις, αισθάνομαι και μαμά τους. Νιώθω τέτοια αγάπη προς αυτά τα παιδιά και δέσιμο μαζί τους, που ο ερχομός του τρίτου παιδιού μας, μας συνδέει περισσότερο, είναι το αδελφάκι τους. Είμαι λοιπόν μία μαμά τριών παιδιών που τα λατρεύω» είχε πει χαρακτηριστικά η ίδια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό