23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αντί για σπίτι αγόρασε… Boeing της Ολυμπιακής. Και ζει μέσα στο αεροπλάνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφού έχασε το σπίτι της από φωτιά, η Jo Ann Ussery είχε μια περίεργη ιδέα: να ζήσει σε ένα αεροπλάνο.

Αγόρασε ένα παλιό Boeing 727 που προοριζόταν για διάλυση, το έβαλε σε ένα οικόπεδο, που διέθετε ήδη και πέρασε έξι μήνες για να το ανακαινίσει, κάνοντας τις περισσότερες εργασίες μόνη της. Στο τέλος του 6μηνου είχε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι 140 τετραγωνικών μέτρων: τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, ακόμη και  υδρομασάζ – εκεί που ήταν το πιλοτήριο. Όλα για λιγότερο από 30.000 δολάρια ή περίπου 60.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN.

Η Ussery στο σπίτι της

Η Ussery – μια αισθητικός από τον Μισισιπή – δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με την αεροπορία και ακολούθησε ουσιαστικά την παράξενη πρόταση του κουνιάδου της, ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Έζησε στο αεροπλάνο από το 1995 έως το 1999, όταν το αεροσκάφος – σπίτι υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά, αφού έπεσε από το φορτηγό που το μετέφερε σε διαφορετική τοποθεσία, όπου θα ήταν ανοιχτό για δημόσια προβολή.

Απαραίτητο και το… τζακούζι

Αν και δεν ήταν το πρώτο άτομο που έζησε ποτέ σε αεροπλάνο, η άψογη εκτέλεση του έργου είχε μια εμπνευσμένη επίδραση. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Bruce Campbell, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός με ιδιωτικό δίπλωμα πιλότου, εντυπωσιάστηκε από την ιστορία της: «Οδηγούσα στο σπίτι και άκουγα [το ραδιόφωνο] και είχαν την ιστορία της Jo Ann, και ήταν καταπληκτικό. Και το επόμενο πρωί έκανα τηλεφωνήματα», λέει.

Το 727 που μετέφερε τη σορό του Ωνάση έγινε σπίτι

Ο Campbell ζει τώρα στο δικό του αεροπλάνο – επίσης ένα Boeing 727 – για περισσότερα από 20 χρόνια, στο δάσος του Χίλσμπορο του Όρεγκον. Δεν έχει μετανιώσει: «Δεν θα ζούσα ποτέ σε ένα συμβατικό σπίτι. Καμία πιθανότητα» λέει στο CNN.

Για τον Campbell το κόστος ήταν αρκετά υψηλότερο: 220.000 δολάρια (περίπου 380.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα), από τα οποία περίπου τα μισά ήταν για την αγορά του αεροπλάνου. Λέει ότι το αεροπλάνο ανήκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία και χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για τη μεταφορά  του μεγιστάνα ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975.

Ο Campbell ξεκουράζεται στον καναπέ του σπιτιού του

«Δεν ήξερα την ιστορία του αεροπλάνου τότε. Και δεν ήξερα ότι είχε ένα παλιό εσωτερικό στυλ 707. Ήταν λειτουργικό αλλά φαινόταν απλώς παλιό και ακατέργαστο. Ίσως η χειρότερη επιλογή για ένα σπίτι» λέει στο CNN.

Ως αποτέλεσμα, ο Κάμπελ έπρεπε να εργαστεί στο αεροπλάνο για μερικά χρόνια πριν μπορέσει να ζήσει σε αυτό. Οι εσωτερικοί χώροι είναι πλέον άνετοι. Κατά τη διάρκεια της πιο σκληρής περιόδου του χειμώνα, ο Campbell αποσύρεται παραδοσιακά στο Miyazaki, μια πόλη στη νότια Ιαπωνία με υποτροπικό καιρό, όπου έχει ένα μικρό διαμέρισμα. Αλλά η πανδημία κατέστησε δύσκολες τις μεταφορές και τα τελευταία τρία χρόνια ζει στο 727 όλο το χρόνο.

Σκοπεύει να αποκτήσει ένα σπίτι – αεροπλάνο και στην Ιαπωνία. Το 2018 έφτασε κοντά στην αγορά δεύτερου αεροσκάφους, ενός 747-400. Αλλά η συμφωνία ναυάγησε την τελευταία στιγμή, επειδή η αεροπορική εταιρεία (την οποία ο Campbell δεν θέλει να αποκαλύψει) αποφάσισε να διατηρήσει το αεροσκάφος σε λειτουργία για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο Campbell δέχεται συχνά επισκέπτες και προσφέρει ακόμη και διαμονή στο αεροσκάφος δωρεάν, ενώ το καλοκαίρι διοργανώνει μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις με ατραξιόν διασκέδασης: «Καλλιτέχνες παίζουν στη δεξιά πτέρυγα, οι επισκέπτες χορεύουν μπροστά ή πίσω από την πτέρυγα στο δάσος, που για οι μεγάλες συναυλίες γεμίζουν με κάθε είδους χώρους αναψυχής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό