16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανοικτά είναι σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς,

Τα σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00.

Υπενθυμίζεται πως οι καταναλωτές για να μεταβούν σε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να αποστείλουν sms στο 13033 με κωδικό 2. Η μετακίνηση για το ραντεβού στο κομμωτήριο γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Αναφορικά με την αμοιβή του προσωπικού για σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου, η νομοθεσία προβλέπει ότι: Αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Α. Γεωργιάδης: Από 15 Μαΐου η άρση των sms για το λιανεμπόριο

Aπό τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS για τη μετακίνηση, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» όπως είπε και πρόσθεσε ότι μέσα στο Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια, κέτερινγκ για δεξιώσεις κλπ.

«Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» τόνισε ο υπουργός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό