17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ανησυχία στην Αγγλία για τα περιστατικά βίας και ρατσισμού στο ποδόσφαιρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ρυθμιστικοί φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως η αγγλική ομοσπονδία (FA), η Premier League, η EFL και η PGMOL-το όργανο που είναι υπεύθυνο για τη διαιτησία αγώνων στο αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο-, ανησυχούν πολύ για τα πρόσφατα περιστατικά βίας, τις πράξεις διάκρισης και τις εισβολές στα γήπεδα, ανέφεραν την Τρίτη (30/1) σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η αναμέτρηση του Κυπέλλου Αγγλίας της Κυριακής μεταξύ της Γουλβς και της Γουέστ Μπρομ διεκόπη εξαιτίας συγκρούσεων οπαδών με συνέπεια πολλούς τραυματίες. Το Σάββατο, ένας θεατής εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο «Vale Park» και έσπρωξε τον διαιτητή εκτός γηπέδου κατά τη διάρκεια αναμέτρησης στη League One μεταξύ Πορτ Βέιλ και Πόρτσμουθ. Τον Δεκέμβριο, ο επιθετικός της Λούτον, Κάρλτον Μόρις, ανέφερε ένα ρατσιστικό σχόλιο από το πλήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα της Premier League με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, προκαλώντας αστυνομική έρευνα.

«Οι πράξεις διάκρισης, η βία και η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο είναι ποινικά αδικήματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ποινικές καταδίκες σε άτομα, εντολές απαγόρευσης ποδοσφαίρου και ισόβια αποκλεισμούς στα γήπεδα», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση. «Ενώ κατανοούμε ότι αυτή η συμπεριφορά πραγματοποιείται από μια μικρή μειοψηφία, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές».

Δεν περιέγραψαν νέα μέτρα ή τιμωρίες για την αποτροπή μιας τέτοιας συμπεριφοράς.

Η κοινή δήλωση συνυπογράφηκε επίσης από την ένωση φιλάθλων ποδοσφαίρου (FSA), και τη μονάδα αστυνομικών για το ποδόσφαιρο στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKFPU).

«Θα εργαστούμε συλλογικά, μαζί με την αστυνομία, για να φέρουμε τους παραβάτες στη δικαιοσύνη», πρόσθεσαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό