19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανεστάλη η καταδίκη του Ίμραν Χαν για διαφθορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανεστάλη η πρόσφατη καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ίμραν Χαν για διαφθορά, με απόφαση δικαστηρίου.

Ο 70χρονος Χαν οδηγήθηκε στη φυλακή στις 5 Αυγούστου, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών για παράνομη πώληση κρατικών δώρων στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού από το 2018 έως το 2022.

Ως αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασης, και με τις βουλευτικές εκλογές να αναμένονται τους ερχόμενους μήνες, η Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν απαγόρευσε επίσης στον Χαν να διεκδικήσει την εκλογή του για διάστημα πέντε χρόνων.

#UPDATE A Pakistan high court on Tuesday suspended former prime minister Imran Khan’s prison sentence for a graft conviction, a spokesman for his party told AFP, but it was unclear if he would be immediately released. pic.twitter.com/3KCNelWI1c

— AFP News Agency (@AFP) August 29, 2023

Η νομική ομάδα του Χαν είχε ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση υποστηρίζοντας ότι δεν του είχε δοθεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Σύμφωνα με τη νομική του ομάδα, το δικαστήριο διέταξε επίσης να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Χαν. Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο αν θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς υπάρχουν δικαστικές εντολές για σύλληψή του σε άλλες υποθέσεις.

Ο Χαν είναι αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες, όπως υποκίνηση σε δολοφονία, διαρροή κρατικών μυστικών και διοργάνωση βίαιων διαδηλώσεων. Έχει ήδη συλληφθεί σε σχέση με μια άλλη υπόθεση, ως κατηγορούμενος ότι άφησε να διαρρεύσουν κρατικά μυστικά και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, επίσης, αν η αναστολή της ποινής θα επηρεάσει την απαγόρευση να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις εκλογές.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό