23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανεπιθύμητοι οι Tiger Lillies στα Εξάρχεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ματαίωση της συναυλίας του βρετανικού συγκροτήματος «Tiger Lillies» στα Εξάρχεια  προχώρησαν οι διοργανωτές της, μετά τις έντονες αντιδράσεις ομάδων και ατόμων «που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ειδικά η υποστήριξή τους στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων, που είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία του γκρουπ, όπως αναφέρεται.

Μάλιστα, η συναυλία – γιορτή ήταν αυτοοργανωμένη και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 21:30 έξω από το εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

«Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ομάδες και άτομα που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι στην γειτονιά μας στα Εξάρχεια εκφράζουν τις αρνητικές τους απόψεις κατά της συναυλίας των Tiger Lilies στην πλατεία – ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υποστήριξη τους υπέρ της Ουκρανίας που κατά πολλούς θεωρείται προβληματική όσο αφορά την ιδεολογία του γκρουπ – επειδή στόχος της συγκεκριμένης συναυλίας ήταν να ενώσει και φέρει κοντά και όχι να διχάσει τους ανθρώπους είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη σημερινή συναυλία – λυπούμαστε ειλικρινά για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσαμε σε οποιονδήποτε».

Η απάντηση των Tiger Lillies

«Οι Tiger Lillies σας στέλνουν το δικό τους μήνυμα: «Ανυπομονούσαμε να παίξουμε απόψε στην πλατεία σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους γείτονές μας που θα είναι μάλλον τόσο απογοητευμένοι όσο κι εμείς που η παράσταση δεν μπορεί να προχωρήσει».

Ποιοι είναι οι Tiger Lillies

Οι Tiger Lillies είναι ένα βρετανικό μουσικό τρίο που δημιουργήθηκε το 1989 από τον τραγουδιστή και τραγουδοποιό Martyn Jacques.

Περιγραφόμενοι ως οι πρόγονοι του Μπρεχτιανού Πανκ Καμπαρέ, οι Tiger Lillies είναι γνωστοί για τον μοναδικό ήχο και το στυλ τους που συγχωνεύουν «τη μακάβρια μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου με την άγρια ​​άκρη του πανκ».

Το όνομα του συγκροτήματος φημολογείται ότι εμπνεύστηκε μια δολοφονημένη εργάτρια του σεξ από το Soho, ονόματι Lillie, η οποία συνήθιζε να ντύνεται με animal print. Ο Ζακ, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι ονόμασε το συγκρότημα από έναν πίνακα που είχε στον τοίχο του. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1989 όταν ο Martyn Jacques έβαλε μια διαφήμιση στο Loot αναζητώντας έναν ντράμερ και έναν μπασίστα για ένα νέο συγκρότημα. Ο Adrian Huge και ο Phil Butcher (ο πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος που διαδέχτηκε ο Adrian Stout το 1995) ήταν οι μόνοι μουσικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του και ως εκ τούτου έγιναν ο αρχικός ντράμερ και μπασίστας των Tiger Lillies αντίστοιχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό