22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ανδρουλάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Ο Μητσοτάκης περιμένει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά η αντιπολίτευση

Ειδήσεις Ελλάδα

Θετικός επι της αρχής αναφορικά με ρύθμιση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1. Ωστόσο, ο ίδιος κρατάει μια επιφύλαξη καθώς δεν έχει δει ακόμα το νόμο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

«Είμαστε υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών», υπογράμμισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με παρένθετη μητέρα εκφράζοντας την αντίθεσή του: «Εμάς μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά η αντίληψη ότι θα κάνουμε παραγγελία με όνομα και φύλο; αν είναι δυνατόν! Αυτό μας έλειπε…»

«Εγώ θα έπειθα το κόμμα μου»

Σε ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για την δήλωση προ ημερών του κ. Ανδρουλάκη πως «δεν θα δέσουμε εμείς τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη», διευκρίνισε ότι «το είπα απαντώντας αν θα θέσουμε εμείς θέμα κομματικής πειθαρχίας. Πιθανώς και κάποιοι δικοί μας βουλευτές να μην την ψηφίσουν την ρύθμιση. Αυτό που κάνω ως αρχηγός του ΠαΣοΚ το έχει κάνει η αντιπολίτευση εκατοντάδες φορές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που προέτρεψε τους βουλευτές του να μην πάνε καθόλου στην Βουλή, αν είναι να το καταψηφίσουν, λέγοντας πως «αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου https://t.co/z2qzc2w76r

— Nikos Androulakis (@androulakisnick) January 15, 2024

Συμπλήρωσε ότι «εγώ θα συγκροτούσα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μου, θα άνοιγα διάλογο, θα έπειθα το κόμμα μου και θα έφερνα την διάταξη στην Βουλή και όχι να περιμένω να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης, στην Συμφωνία των Πρεσπών, έλεγε σε βουλευτές του Ποταμιού, “θα κάνετε τα ρεπό του Καμμένου;”, σήμερα τι λέει στους βουλευτές του;».

Στόχος η δεύτερη θέση

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν θα συνεργαστεί με έναν εκβιαζόμενο πρόεδρο κόμματος, όπως χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν είναι θέμα συνεργασίας. Είναι θέμα πολιτικού ήθους, αρχών και σεβασμού των πολιτών και όλου του ελληνικού λαού. Η δημοσκοπική απελπισία οδήγησε τον κ. Κασσελάκη σε αυτήν την απαράδεκτη διατύπωση. Είπε ότι είμαι εκβιαζόμενος για την υπόθεση των υποκλοπών. Είμαι ο μόνος πολιτικός σε αυτή την χώρα που έκανα ότι μπορούσα σε επίπεδο Δικαιοσύνης, εθνικής και ευρωπαϊκής. Αν εγώ που τα έκανα όλα αυτά που είμαι εκβιαζόμενος, οι άλλοι 79 που δεν έχουν κάνει τίποτα στην δικαιοσύνη, τι είναι όλοι αυτοί, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί της ΝΔ;».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό