16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αναφορές για 15 Έλληνες εγκλωβισμένους στην ελληνόρθοδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έχουμε πρόβλημα», παραδέχτηκε ο μητροπολίτης Nουβίας, Σάββας

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση του Σουδάν, που βρίσκεται στη δίνη του εμφυλίου λόγω την συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων εντός του στρατεύματος, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 56 νεκρούς και σχεδόν 600 τραυματίες.

Μάλιστα, την τελευταία ώρα υπάρχουν πληροφορίες για 15 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στην ελληνόρθοδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του ALPHA προσπάθησε να επικοινωνήσει με συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην αφρικανική χώρα, όμως η επαφή τους διεκόπη ξαφνικά.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μίλησε με τον μητροπολίτης Nουβίας, Σάββας, επιβεβαίωσε ότι έχουν εγκλωβιστεί 15 άτομα, τη στιγμή που οι σφαίρες έξω από το ναό έπεφταν «βροχή».

«Έχουμε πρόβλημα. Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες τραυματίες μετά από έκρηξη ρουκέτας.

«Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έχουν προγραμματίσει για σήμερα χειρουργείο. Ο ένας έχει τραυματιστεί στα κάτω άκρα και ο άλλος στο ένα κάτω άκρο, την κοιλιά και πάνω από το μάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι σταθερή η κατάστασή τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό