16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Αναφορές για επιθέσεις σε τέσσερις περιοχές από ουκρανικά drones

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρωσία δήλωσε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν επιτεθεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές σε μια σειρά από απόπειρες επιθέσεων την Κυριακή, τραυματίζοντας πέντε άτομα και αναγκάζοντας δύο αεροδρόμια της Μόσχας να εκτρέψουν για λίγο τις πτήσεις.

Οι ρωσικές περιφέρειες Κουρσκ, Ροστόφ και Μπέλγκοροντ, οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία, ανέφεραν απόπειρες επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι μπλόκαρε ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή της Μόσχας, αναγκάζοντάς το να συντριβεί σε ακατοίκητη περιοχή.

Η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης της αεροπορίας δήλωσε ότι σταμάτησε για λίγο τις πτήσεις προς τα αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο της πόλης ως απάντηση.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Κουρσκ δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι ξέσπασε πυρκαγιά όταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουρσκ.

Ο κυβερνήτης του Ροστόφ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Αργότερα την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι είχε αποτρέψει δύο ξεχωριστές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, τη συνοριακή επαρχία που δέχεται τις πιο τακτικές επιθέσεις από την Ουκρανία. Ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε στο Telegram ότι 12 εναέριοι στόχοι είχαν καταρριφθεί στις προσβάσεις της πόλης Μπέλγκοροντ, πριν δηλώσει αργότερα ότι μόνο τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν καταρριφθεί.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό