18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανατροπή! Μηδενικό το αλκοόλ στον οργανισμό του Νορβηγού

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν βρέθηκε τελικά αλκοόλ στον οργανισμό του Νορβηγού δράστη, ο οποίος τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου, δολοφόνησε με μαχαίρι έναν 32χρονο αστυνομικό, σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε το Star, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 44χρονος δράστης, έδειξαν μηδενικό αλκοόλ στον οργανισμό του, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν διέπραξε το έγκλημα. Σημειώνεται ότι οι μάρτυρες στο περιστατικό έχουν καταθέσει ότι η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει ήταν πολύ μικρή.

Το χρονικό

Στις 28 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα, ένας 44χρονος Νορβηγός, θαμώνας σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, είχε φραστικό επεισόδιο με τον κουμπάρο ενός 32χρονου αστυνομικού.

Στην προσπάθεια του αστυνομικού να τους χωρίσει, ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από το Νορβηγό με μαχαίρι. Το χτύπημα ήταν τέτοιο που προκάλεσε σοβαρό τραύμα και ακατάσχετη αιμορραγία στον αστυνομικό, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος με αποτέλεσμα να υποκύψει στο θανατηφόρο τραύμα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο Νορβηγός που απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο, όπως και για δύο πλημμελήματα, αυτά της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελα να σκοτώσει τον αστυνομικό. Παράλληλα φέρεται να έχει καταθέσει ότι από μικρή ηλικία έχει πέσει θύμα κακοποίησης στο οικογενειακό περιβάλλον και ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή.

«Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί από την πρώτη μέρα σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πόλλοι για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι το είχα για αυτοάμυνα», φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή του ο 44χρονος Νορβηγός.

Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού τελέστηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό