17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ανασφάλιστος και μη δηλωμένος ο 46χρονος διανομέας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο τραγικό περιστατικό με τον άτυχο διανομέα στη Χαλκίδα, όπου έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι ο 46χρονος ήταν ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι  «ο άνθρωπος αυτός, ένας φτωχός άνθρωπος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει διάφορα θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής, όπου δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος».

Μιλώντας για την προστασία των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι είναι ανθρωποι με δικαιώματα, είναι άνθρωποι με οικογένειες, η ζωή τους έχει αξία και δεν τίθεται σε κίνδυνο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν σήμερα κάποιος δουλεύει σε εξωτερικές εργασίες με αυτές τις συνθήκες θα κινδυνέψει η ζωή του.

Απαντώντας στο θέμα για το εάν η Επιθεώρηση Εργασίας είναι υποστελεχωμένη υποστήριξε ότι δεν ισχύει λέγοντας ότι γίνονται χιλιάδες έλεγχοι που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 70.000. «Η ιδέα ότι το κράτος μπορεί να είναι πάντα δίπλα σε οποιονδήποτε έχει μια επιχείρηση δεν είναι μια πραγματική ιδέα. Η ιδέα ότι τους καλύπτει το κράτος είναι ψευδής. Όσες καταγγελίες έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας έρχονται σε πρώτο χρόνο», σημείωσε λέγοντας ότι «η τραγωδία στην Χαλκίδα δεν είναι ο κανόνας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό