20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αναστέλλεται κάθε αναπτυξιακή βοήθεια προς τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα το πρωί στην Bundestag ότι όποιος δοξάζει τη Χαμάς, επιδοκιμάζει δολοφονίες ή καίει ισραηλινές σημαίες θα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.

Είπε ότι μια φιλοπαλαιστινιακή ομάδα που ονομάζεται Samidoun θα απαγορευτεί. Κατηγόρησε τα μέλη της ότι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου το Σάββατο για να γιορτάσουν τη δολοφονία ισραηλινών πολιτών μοιράζοντας γλυκά στους περαστικούς.

«Αυτό είναι αποτρόπαιο, αυτό είναι απάνθρωπο. Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στο μίσος και την υποκίνηση. Δεν ανεχόμαστε τον αντισημιτισμό».

Ο Σολτς ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση όλων των δραστηριοτήτων της Χαμάς στη Γερμανία.

Έχει ήδη χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και η Χαμάς δεν έχει επίσημη οργάνωση στη Γερμανία – αλλά ο καγκελάριος δήλωσε ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει όλες τις ενώσεις και τις δραστηριότητες.

«Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει μια απαγόρευση δραστηριοτήτων για τη Χαμάς στη Γερμανία», δήλωσε ο Σολτς ενώπιον των Γερμανών βουλευτών. «Ενώσεις όπως η Σαμιντούν, τα μέλη της οποίας γιορτάζουν στους δρόμους τις πιο βάναυσες τρομοκρατικές ενέργειες, θα απαγορευθούν στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Η Γερμανία θα αναστείλει επίσης κάθε αναπτυξιακή βοήθεια προς τα Παλαιστινιακά Εδάφη έως ότου ολοκληρωθεί μια επανεξέταση της βοήθειας αυτής ώστε να εξασφαλισθεί πως εξυπηρετεί την περιφερειακή ειρήνη και την ασφάλεια του Ισραήλ, δήλωσε επίσης ο Σολτς.

«Το μέτρο μας θα είναι αν και πώς τα προγράμματα αυτά εξυπηρετούν την ειρήνη στην περιοχή και την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε. «Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η επανεξέταση, δεν θα διαθέσουμε νέους πόρους αναπτυξιακής συνεργασίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δυστυχώς, μπορούμε να προβλέψουμε ότι τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας είναι πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω – όμως αυτό είναι σφάλμα της Χαμάς και της επίθεσής της στο Ισραήλ».

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό