18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αναστάτωση από μυστηριώδη «λωρίδα φωτός» στον ουρανό

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μυστηριώδης μπλε λάμψη στον ουρανό εμφανίστηκε πάνω από την Καλιφόρνια χθες, Τρίτη (2/4), με τα social media να παίρνουν «φωτιά» προσπαθώντας να εξηγήσουν τι μπορεί να συμβαίνει.

Αυτή η «αστραφτερή λωρίδα φωτός» εμφανίστηκε γύρω στη 01:45 τα ξημερώματα της Τρίτης, με αναφορές για τη θέασή της να καταγράφονται σε ολόκληρη την πολιτεία της Καλιφόρνια.

«Το φως από μπροστά ήταν έντονο μπλε», είπε ο Jarred Gonzalez, ο οποίος απαθανάτισε το φαινόμενο σε βίντεο στην περιοχή Pico Union. «Ήταν ορατό σε εμάς για 30 δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίστηκε από το οπτικό μας πεδίο».

Η Roseleen Browne πήγαινε βόλτα με τον σκύλο της στο Χόλιγουντ όταν συνειδητοποίησε πως κάτι ασυνήθιστο συνέβαινε στον ουρανό. «Ήταν σαν ένα τεράστιο βεγγαλικό στον ουρανό και δεν πίστευα στα μάτια μου», είπε η Browne. «Μια κοπέλα περνούσε και μου έλεγε “Το είδες αυτό;” Ήταν απλώς μαγικό. Δεν φαινόταν πολύ αληθινό».

Αφού πρώτα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως δεν ήταν σαφές για το τι είχε προκαλέσει το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο, το Space.com ανέφερε ότι η λάμψη φωτός προερχόταν από διαστημικά σκουπίδια που προέρχονταν από το κινεζικό διαστημικό σκάφος Shenzhou 15.

Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες θεώρησαν πως μπορεί να πρόκειται για «απομεινάρια» από μία εκτόξευση πυραύλου της SpaceX που είχε πραγματοποιηθεί περίπου έξι ώρες νωρίτερα από τη διαστημική βάση Vandenberg, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα όμως με τα επίσημα στοιχεία, δεν προκύπτει σύνδεση της περίεργης αυτής «μπάλας φωτιάς» με τον πύραυλο Falcon 9 που εκτοξεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/4).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό